z
+6
bekirecr
iyikiben
PİNKANGEL
ASUMAN
Temujin...
almora92
10 posters
- almora92Acemi Üye
Puanlar : 71
z
16/10/10, 05:03 pm
z
- Temujin...Gedikli Üye
Puanlar : 296
Geri: z
17/10/10, 01:39 am
kültür farklılığı diyelimm... insanların birbirine saygılarınada bağlayabiliriz...
birçok farklı düşünce olabilir bu konu hakkında...
bu da düşünce özgürlüğüdür...
birçok farklı düşünce olabilir bu konu hakkında...
bu da düşünce özgürlüğüdür...
- ASUMANUsta Üye
Puanlar : 673
18/10/10, 09:20 pm
DOĞAL OLAN HERŞEY AÇIKÇA HER ORTAMDA KONUŞULABİLİR VEYA TARTIŞILABİLİR DEMEK DİİLDİR.MESELA YEMEK İÇMEK DOĞALDIR,İNSANLAR HERKESİN İÇİNDE YEMEK YİYEBİLİR VE YEMEKLER HAKKINDA KONUŞABİLİR FAKAT AFEDERSİNİZ TUVALETE GİTMEK DOĞALDIR AMA HERKESİN İÇİNDE YAPILABİLİR YADA KONUŞULUR BİŞEY DİİLDİR.
BENCE KONUYU AÇMAYA ÇEKİNMEKLE DOĞRU BİŞEY YAPMIŞSIN AMA AÇMAKLA İİ ETMEMİŞSİN ARKADAŞIM.BENDE KONUYU DAHA FAZLA İRDELEMEK İSTEMİYORUM AMA SONUÇ OLARAK KİŞİLERİN KENDİLERİNE ÖZEL Bİ KONU BU.
BENCE KONUYU AÇMAYA ÇEKİNMEKLE DOĞRU BİŞEY YAPMIŞSIN AMA AÇMAKLA İİ ETMEMİŞSİN ARKADAŞIM.BENDE KONUYU DAHA FAZLA İRDELEMEK İSTEMİYORUM AMA SONUÇ OLARAK KİŞİLERİN KENDİLERİNE ÖZEL Bİ KONU BU.
- MisafirMisafir
19/10/10, 04:26 pm
Ayıplamak, iğrençleştirmek, aşağılamak, yüceltmek. Fizik veya bir takım organlar ayıplanmış, onlar gizli sayılmış, onlar aşağılanmış, bazen yüceltilmiş, örneğin dışkıya pis şey iğrenç şey denmiş, sanki onları görürsek patlıycaz bunalıcaz olunuyo, Sonra bu kardeşler arasında farklı odalarda giyinmeyi yatmayı kalkmayı, anne baba nın çocuktan, gizli saklı cinselliğini, bu konulardan bahsetmemeyi, namusu, tecavüzü, cinayeti, okb yi doğurmuş. Altı üstü bir organ, altı üstü. Hayvanlar arasında böyle bir ayıplama aşağılama yüceltme yokken, neden insanlar bu hale gelmiş hiç düşündünüz mü? Neden bi organ bu hale getirilmiş? Kadına bakarken fizik ne zannediliyorda bir takım sözler sarfediliyor? Hani sarkıntılık yada laf atma gibi yada o duymadan içinden söylenilen sözler. Ben kardeşimin biyerini görsem nolur görmesem nolur. Birşeylere kendinizi inandırdığınız sürece okb yi, sf yi, şizofreniyi, kanseri, düzeltemezsiniz.
İşte şizofreniyi basitçe düşmanlıkla çözdüm derken inanmamanızın nedeni ne sizce bi düşünün. İnançlarınızı kaldırmamak yada kaldıramamak. Biyerlere (profesörlere kaynaklara uzmanlara) saplanıp kalmak. Okb yi çözerken bu ayıplamayı kaldırın bakalım okb oluyo mu? Sosyal fobiyi çözerken toplumsallaşmanın zararlarını bulun bakalım sf oluyo mu? Bütün mesele bişeylere kendini inandırmak. Ve çözüm inandıklarını kaldırmak.
İşte şizofreniyi basitçe düşmanlıkla çözdüm derken inanmamanızın nedeni ne sizce bi düşünün. İnançlarınızı kaldırmamak yada kaldıramamak. Biyerlere (profesörlere kaynaklara uzmanlara) saplanıp kalmak. Okb yi çözerken bu ayıplamayı kaldırın bakalım okb oluyo mu? Sosyal fobiyi çözerken toplumsallaşmanın zararlarını bulun bakalım sf oluyo mu? Bütün mesele bişeylere kendini inandırmak. Ve çözüm inandıklarını kaldırmak.
- MisafirMisafir
19/10/10, 04:36 pm
He cinselliği konuşmak çokta önemli değil. Herkes kendi geliştiriyosa kendini ve bilebiliyosa yada bilinen bişise konuşmanın bi anlamı yok zaten.
- MisafirMisafir
19/10/10, 04:42 pm
Kadınlar neden aşağılanmış, kadınlar neden ayrıştırılmış erkekten, kadınlar neden geneleve girmiş, kadınlar neden arka planda kalmış, kadınlar neden kullanılıyo, kadınlar neden yanlış anlaşılmış, kadınlar neden ezilmiş, kadınlar neden öldürülmüş, namus davası neden çıkmış, organları ayıplamaktan... Cinselliği ayıplamaktan... Gayet doğal bişeyi karıştırıp kuruşturup abuk sabuk bi hale getirmekten. Cinsellik ne ayıp nede şov malzemesi, ne sapıklık ne de kullanma malzemesi, ne de Haydar Dümen'in saçmalama oyuncağı olamaz....
- PİNKANGELAcemi Üye
Puanlar : 15
28/12/10, 10:50 am
tecasbcops güzel anlatmış bu göreceli bir kavramdır ve tamamiyle bakış acısına göre değişir...
ben farklı bir açıdan ele alacağım...
cinselliği bir eşya olarak düşünelim... ve bu size ayit olan bişey olsun...
(diş fırçası,kaşık,bardak,elbise...vb)
ortak kullanılan bir diş fırcası size ayit olabilirmi?
pekii aynı kaşıktan kaç kişi yemek yiyor...
ben farklı bir açıdan ele alacağım...
cinselliği bir eşya olarak düşünelim... ve bu size ayit olan bişey olsun...
(diş fırçası,kaşık,bardak,elbise...vb)
ortak kullanılan bir diş fırcası size ayit olabilirmi?
pekii aynı kaşıktan kaç kişi yemek yiyor...
- iyikibenUsta Üye
Puanlar : 1810
28/12/10, 11:56 am
.
- PİNKANGELAcemi Üye
Puanlar : 15
28/12/10, 01:30 pm
bende o yüzden göreceli bir kavram olarak nitelendiriyorum
kim yada hangi mezhepten olursa olsun kişiye özel olan özeldir... bu cinsellikte olsa bir eşyada olsa... değişmez...
- MisafirMisafir
04/01/11, 07:04 pm
Erkek kardeşim Litvanyada öğrenci yaklaşık 3 senedir Avrupa'da ve faceten yolladığı resimler ve anlattıklarıyla oranın kültürü hakkında epey izlenim edindim Avrupada kızın birisine seninle sevişmek isterim desen iltifat gibi algılanır ama ülkemizde aynı şeyi söylesen cinayet sebebi olur Bizde cinsel korkular yüzünden kızların bazılarında vajinismus vs. olur ama Avrupa'da kızlar 15-16 yaşında bile cinsellik yaşıyorlar Aslında pek farkı yok; ülkemizde 13-14 yaşında kızları imam nikahıyla KENDİ RIZASI DIŞINDA eşinin karısı yapıyorlar Hani kendilerince böyle imam nikahı kıyınca 14 yaşındaki kıza tecavüz kisvesini kaldırmış sayılıyorsun Namusa gelince mangalda kül bırakmazlar ya Daha çok şey yazılır da neyse burada bırakayım. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Sayglar
- bekirecrUsta Üye
YANIT.
10/07/11, 12:51 am
CİNSELLİK DOĞAL BİR ŞEY.BELLİ KRİTERLER DE KONUŞULUR.YASAK VE GİZLİLİĞE GEREK YOK KANIMCA.
- bekirecrUsta Üye
24/01/12, 07:09 pm
cinsellik doğal bir şeydir.insan karşı cinse karşı içinde bir şeyler hissetmelidir.üreme başka türlü nasıl olacak.
- MEHRİAsil Üye
Puanlar : 132
18/03/12, 10:06 pm
İNSANLARLA hayvanların arasındakı farklardan biriside cınsel hayatın ulu orta olmaması bazı şeyler kural olmasada yazısız adet gelenek görenek ar namuşs gıbı kavramlar cınselığı bır tabu olarak kılmış aile bırlığının korunup kolanması ve dınımızın gereği bu konular ulu orta konuşulmaz yoksa hayvandan bir farkımız olmuycağı düşüncesindeyim Saygılar.
- şizoUsta Üye
Puanlar : 500
19/03/12, 12:00 pm
Bir cinsel hayatım bile yok.İlaçtan mı hastalıktan mı anlayamadım..
- bekirecrUsta Üye
24/03/12, 10:05 pm
cinsellik doğal bir şey.ama burada konuşulmuyor ,değinilmiyorr bile konuya.kadın erkek ilişkisi çok doğal bir şey.keşke burada cinsellik de konuşulsa.çok iyi bir konuya değindiniz.
- arif.konyaliAsil Üye
Puanlar : 90
12/08/12, 08:09 am
ben konuya o kadar olumsuz bakmayacağım. eşcinsellik hakkında görüşler ifade edilebilir mesela... yada şizofren hastalarına verilen ilaçların yan etilerinden birisi olan iktidarsızlık konu başlığı yapılabilir ve bu konudaki şikayetlerimiz alınabilir. ama şüpheci olmayı da bi kenarı bırakamıyorum. çünkü cinsellik derken kastedilen tam olarak nedir açıklanmamış.
- CaesarlllAcemi Üye
Puanlar : 48
27/09/12, 12:16 am
Ben cinselliği her ortamda konuşuyorum ve her türlü olumlu cevabı alıyorum. Bence o kadar da ayıplanacak bişey değil.