Ben Şizofrenmiyim.
+2
MyDyingBride
Pegasus1236
6 posters
- Pegasus1236Yeni Üye
Puanlar : 7
Ben Şizofrenmiyim.
17/10/10, 12:08 am
merhaba , sizlere durumumdan bahsedeceğim biraz yardımcı olursanız sevinirim.beni öldürmeye geliyorlar ama gerçekten görüyorum onları ve işkence ettikten sonra gidiyorlar.sesler duyuyorum birgün adımı annem söyledi gittim ve ben seni çağırmadım dedi.bu sesleri duyuyorum.beni öldürmeye geldikleri için yatamıyorum.çok korkuyorum.ben hayal görmüyorum bana dokunuyorlar ve çok fazla geliyorlar.öldürmelerinden korkuyorum nolur yardım edin bana.uzun zamandır ayna karşısına geçip saçıma bir kere bile tarak vurmadım hep öyle çıkıyorum dışarı.bir kere tek başıma gidiyordum yolda ışıklar bana doğru geliyordu hemen uzaklaştım oradan.çok korkuyorum artık.bir de bende şu var hiçbir şeyden emin olamıyorum.mesela kimlikle ilgili bir durum oldu 6-7 kere kontrol ediyorum ya cebimden düşmüşse diye.bir kere yolda gidiyordum telefon cebimde mi diye kontrol ettim evet cebimdeydi sonra yine kontrol ettim cebimde yoktu.evde buldum sonra.bu nasıl oluyor anlamıyorum.arkadaşlarımdan uzaklaşmaya başlıyorum çünkü onlara fayda değil zarar verdiğimi düşünüyorum.müthiş bir bunalım içindeyim.sizce ben şizofrenmiyim?
- MyDyingBrideGedikli Üye
Puanlar : 236
Geri: Ben Şizofrenmiyim.
17/10/10, 12:33 am
merhabalar. sana uzman dahil kimse internetten bu teşhisi koyamaz. sadace belirtilerin olup olmadığı söylenebilir, ama bunlar da tartışmaya açıktır sanal ortam olduğu için. bu hastalıkta teşhis koymak da kolay değildir. sana tavsiyem bir uzmana git ve hissettiklerini-yaşadıklarını anlat.
- almora92Acemi Üye
Puanlar : 71
17/10/10, 07:26 am
z
- Pegasus1236Yeni Üye
17/10/10, 10:53 am
tesekkür ederim hosbulduk uzmana gittim anti depresan verdi ama bir işe yaramıyor.
- almora92Acemi Üye
17/10/10, 02:39 pm
z
- Pegasus1236Yeni Üye
17/10/10, 07:07 pm
ilaçları kullanalı 6 ay oluyor.bir de insanları sevmiyorum.neresi tenhaysa oradan gidiyorum.yukarıda da belirttiğim gibi şizofreni belirtisi başlamış mı acaba bende.
- almora92Acemi Üye
17/10/10, 10:31 pm
z
- Pegasus1236Yeni Üye
17/10/10, 10:37 pm
tesekkür ederim almora92
18/10/10, 02:37 pm
bunu doktorunla paylaşmalısın yani ilaçların hakkındaki geri dönüşümleri... geçmişolsun.
- GökyüzüGedikli Üye
Puanlar : 152
20/10/10, 01:48 pm
Sevgili pegasus1236;
öncelikle geçmiş olsun, diğer arkadaşlarımın düşüncelerine katılıyorum. Ancak sana yardımcı olmak adına eğer depresyonda olsaydın ilk üç ayda eğer ilaçlarını düzenli kullansaydın çoktan faydasını görürdün ki zaten antidepresanlarda 6 aydan sonra kullanılması önerilmez çünkü bağımlılık yapıcı özellikleri vardır. İkincisi burada bize anlattıklarını doktorunada açıkça anlatmalısın sana doğru tanı koybada belirtiler çok önemlidir.
Kendine çok iyi dikkat et, vakit kaybetme...
öncelikle geçmiş olsun, diğer arkadaşlarımın düşüncelerine katılıyorum. Ancak sana yardımcı olmak adına eğer depresyonda olsaydın ilk üç ayda eğer ilaçlarını düzenli kullansaydın çoktan faydasını görürdün ki zaten antidepresanlarda 6 aydan sonra kullanılması önerilmez çünkü bağımlılık yapıcı özellikleri vardır. İkincisi burada bize anlattıklarını doktorunada açıkça anlatmalısın sana doğru tanı koybada belirtiler çok önemlidir.
Kendine çok iyi dikkat et, vakit kaybetme...
22/10/10, 02:10 pm
pegasus1236 kaygılarını endişelerini doktorunla paylaşmalısın. sonuçta o seni çok daha iyi tanıyor ve uzman, en önemlisi de onun tavsiyelerine uyman. bu arada antidepresanlar bağımlılık yapmazlar.
- Pegasus1236Yeni Üye
24/10/10, 03:35 pm
Gözyüzü ve MyDyingBride arkadaşlarım ilginiz ve alakanız için sizlere ve katılımı olan arkadaşlara şükranlarımı sunarım.
- GökyüzüGedikli Üye
24/10/10, 03:43 pm
Antidepresanlar bağımlılık yapar
- GökyüzüGedikli Üye
25/10/10, 01:07 pm
Sevgili leponex;
şizofren olma hevesi nerden çıktıda böyle yazma ihtiyacı duydun ki? Ben sanmıyorum kimsenin hevesli olduğunu. Kesip atmışsın konuyu.
şizofren olma hevesi nerden çıktıda böyle yazma ihtiyacı duydun ki? Ben sanmıyorum kimsenin hevesli olduğunu. Kesip atmışsın konuyu.
26/10/10, 11:43 pm
önemli değil, Pegasus1236 geçmişolsun.
ANTİDEPRESANLAR BAĞIMLILIK YAPAR MI?
Depresyon ve Panikatak tedavisinde kullanılan ilaçlar Depresyon giderici ilaçlardır(Antidepresanlar). Bağımlılık yapmazlar.Alışkanlık yapmazlar. Asla kalıcı bir yan etkileri yoktur.
Antidepresanların birden kesilmesi durumunda ;baş dönmesi, bulantı, ateş basması, sinirlilik, huzursuzluk, hastalık belirtilerinde artış gibi “kesilme sendromu” yaşanır. İlaç alınınca bu belirtiler geçer. İşte bunu yaşayan hastalar, “ eyvah ilaca bağımlı oldum” diye düşünürler. Oysaki bağımlılık söz konusu değildir. Diğer yandan, ilacı yetersiz kullanan, kısa sürede kesen insanlarda da hastalık tekrarlar. Morali bozulan hastalar ilaçsız yapamayacaklarını düşünürler. Halbuki ilaç kullanım kurallarına uyulmamıştır…
Antidepresanlar birden bırakıldığında “Kesilme Sendromu” na yol açarlar. “fena oluyoruz” denen olay budur.Şiddetli baş dönmesi, iteklenme hissi, düşme bayılma hissi, bulantı, sıkıntı, sinirlilik, huzursuzluk, terleme, titreme, ağrılar, çarpıntı ve hastalık belirtilerinde artma görülür. Antidepresanlar asla birden bırakılmaz. Yeşil reçete ilaçları da aynı kurala tabidir. Hatta daha da önemlidir. Günlere, haftalara hatta aylara yayarak kesmek doğru olur. Kesilme sendromundan bir an önce kurtulmak için bırakılan ilacı hemen almak gerekir. Almak istemezsek ne olur? Bir iki hafta kadar sıkıntı yaşanır ve geçer. Tedavi olmadan kesmişsek hastalık tekrar yaşanır…
Dr. Nihat KAYA.
http://www.depam.com/depam/index.php?option=com_content&view=article&id=70:depresyonda-ilac-kullanimi&catid=34:dr-nihat-kaya
bu adreste de ayrıntılı bilgi var.
ANTİDEPRESANLAR BAĞIMLILIK YAPAR MI?
Depresyon ve Panikatak tedavisinde kullanılan ilaçlar Depresyon giderici ilaçlardır(Antidepresanlar). Bağımlılık yapmazlar.Alışkanlık yapmazlar. Asla kalıcı bir yan etkileri yoktur.
Antidepresanların birden kesilmesi durumunda ;baş dönmesi, bulantı, ateş basması, sinirlilik, huzursuzluk, hastalık belirtilerinde artış gibi “kesilme sendromu” yaşanır. İlaç alınınca bu belirtiler geçer. İşte bunu yaşayan hastalar, “ eyvah ilaca bağımlı oldum” diye düşünürler. Oysaki bağımlılık söz konusu değildir. Diğer yandan, ilacı yetersiz kullanan, kısa sürede kesen insanlarda da hastalık tekrarlar. Morali bozulan hastalar ilaçsız yapamayacaklarını düşünürler. Halbuki ilaç kullanım kurallarına uyulmamıştır…
Antidepresanlar birden bırakıldığında “Kesilme Sendromu” na yol açarlar. “fena oluyoruz” denen olay budur.Şiddetli baş dönmesi, iteklenme hissi, düşme bayılma hissi, bulantı, sıkıntı, sinirlilik, huzursuzluk, terleme, titreme, ağrılar, çarpıntı ve hastalık belirtilerinde artma görülür. Antidepresanlar asla birden bırakılmaz. Yeşil reçete ilaçları da aynı kurala tabidir. Hatta daha da önemlidir. Günlere, haftalara hatta aylara yayarak kesmek doğru olur. Kesilme sendromundan bir an önce kurtulmak için bırakılan ilacı hemen almak gerekir. Almak istemezsek ne olur? Bir iki hafta kadar sıkıntı yaşanır ve geçer. Tedavi olmadan kesmişsek hastalık tekrar yaşanır…
Dr. Nihat KAYA.
http://www.depam.com/depam/index.php?option=com_content&view=article&id=70:depresyonda-ilac-kullanimi&catid=34:dr-nihat-kaya
bu adreste de ayrıntılı bilgi var.
- RuddyYeni Üye
Puanlar : 0
21/01/11, 12:35 pm
AntiDeprasanların Kulanımında Bağımlılık Olmadığı Gerçek Ama Bünyeye Göre Alkol Sigara Aşırı Gıda Tükemini Tetikliyor Bildiğim kadarıyla..MyDyingBride demiş ki:pegasus1236 kaygılarını endişelerini doktorunla paylaşmalısın. sonuçta o seni çok daha iyi tanıyor ve uzman, en önemlisi de onun tavsiyelerine uyman. bu arada antidepresanlar bağımlılık yapmazlar.
Kardeşimden Biliyorum Kaygılarından Dolayı Zaman İçersinde Pişmanlıklar Duyuyordu. Ama hiç bir doktor yada uzman sana ailenden yararlı olamaz Kaygılarını İlk Ailenle ve ailen gibi gördügün insanlarla Sonra DoktorlarınLa Paylaş..
- ümitYeni Üye
Puanlar : 3
30/01/11, 02:28 am
pegasus söylediklerin gibiyse ve ölmek istemiyorsan mutlaka tedavi olmalısın