Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 193 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 193 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  şuanda  Forum  

rockermen
rockermen
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 299

Before Sunrise Empty Before Sunrise

01/11/10, 02:08 am
Tür : Dram / Romantik
Yönetmen : Richard Linklater
Senaryo : Richard Linklater , Kim Krizan
Görüntü Yönetmeni : Lee Daniel
Müzik : Fred Frith
Yapım : 1995, ABD / Avusturya / İsviçre , 105 dk.

Oyuncular

Ethan Hawke (Jesse) , Julie Delpy (Celine) , Dominik Castell (Street Poet) , Andrea Eckert (Wife on Train) , Hanno Pöschl (Husband on Train) Avrupa'da bir tren yolculuğu sırasında tesadüf eseri tanışan iki genç... Jesse ve Celine, Viyana'da trenden inerek ertesi gün sabaha kadar şehri dolaşıp birlikte vakit geçirmeye karar verirler. Viyana sokaklarında durmaksızın dolaşıp kafelerinde bir şeyler içmek için konaklayan ikili, birbirlerine her an daha da yakınlaşırlar. Ama her ikisi de, bunun birlikte geçirecekleri ilk ve tek gece olduğunu bilmektedir.

Richard Linklater'in dokuz yıl sonra devam filmi Before Sunset'i de çektiği bu ilk film, hem yönetmenin filmografisinde hem romantik filmler arasında önemli bir yer edinmiştir. ''Çok geç keşfedip izlediğim için kendime kızmıştım.İki genç yolculuk sırasında tanışıp,birbirlerini anlamaya ve ''aynı dili'' konuşmaya başlayınca oğlan kıza tren Viyana'ya gelince burada inip şehirde 1 gün geçirmeyi teklif eder.İki genç bütün gün hem şehri gezip hem de hayat ve kendileri hakkında derin bir sohbet e girereler.Doğal ve inandırıcı oyunculuk performansları,senaryo,kamera çekimleriyle bende; sanki film değilde gizli kamera dan çekilen iki genç in görüntüleri hissi uyandıran ve beni derinden etkileyen güzel bir filmdir.