- MisafirMisafir
İnanmak - Görmek
23/11/10, 04:29 am
Bu görmeyi ve inanmayı anlatamadım. Şimdi ilmi bir bulanık su gibi düşünün. Uzmanda bu suyu arındırıp ilmi görüyo. Siz ise uzman olmadığınızdan göremiyorsunuz. Böylece uzman ne derse onlara inanıyorsunuz. Ama ilim bulanık su değil. İlim berrak bi su. Arındırmak gibi bşey yok. Dolayısıyla uzman olmak diye bişey yok. Dolayısıyla inanmak ortadan kalkıp görme başlar.
Şöle bir örnek versem; Mesela forex'i anlamak. Üniversite mezunu olmak yada biraz kendini geliştirmek lazım gibi bişi dersiniz onu anlamak için. Forex size bulanık gelir. Halbuki öyle birşeye gerek yok. Gayet basit bir şekilde anlayabilirsiniz.
İlmi öğrenmek için kendinizi geliştirmeye gerek yok, ilmin kendisi sizi zorlamadan veriyor kendini. Bilmem anlatabildim mi?
Şöle bir örnek versem; Mesela forex'i anlamak. Üniversite mezunu olmak yada biraz kendini geliştirmek lazım gibi bişi dersiniz onu anlamak için. Forex size bulanık gelir. Halbuki öyle birşeye gerek yok. Gayet basit bir şekilde anlayabilirsiniz.
İlmi öğrenmek için kendinizi geliştirmeye gerek yok, ilmin kendisi sizi zorlamadan veriyor kendini. Bilmem anlatabildim mi?