- şizoUsta Üye
Puanlar : 500
son durumum
04/12/10, 09:55 am
tecasbcops meselelerden bahsedin benden bahsetmeyin demiş.bende biraz son durumumdan bahsetmek istiyorum.
Arkadaşlar üç ay öncesine göre daha iyiyim.kendimi biraz toparladım.ama sorunlar hala devam ediyor.ben durumumu beni tanımayanlar için şöyle özetleyeyim.bende pozitif belirtiler hiç yok.temiz.yani ne halüsünasyon nede hezeyanlarım var.ama negatif belirtiler ve yetiyitimleri maximum seviyede.yani bu diğer açıdan tam biryıkım oldu.
pozitif belirtiler: temiz
negatif belirtiler: yorgunluk%50, isteksizlik, ilgisizlik, toplumdan geri çekilme, hiçbirşeyden zevk alamama.
yetiyitimleri:4 tane temel yetiyitimi oluştu.
1-aklıma bişey gelmiyor
2-başkasının gözüyle kendime bakamıyorum.bakış açım tek yönlü içerden dışarı doğru.heyecan duymuyorum.
3-aklıma başka bir mekan, başka birzaman, başka bir olay, gelmiyor.şuan dışında.yaşadığımı hissedemiyorum.
4-Hafızam sıfır.
Bunların dışında birde diğer adı altında sorunlarım var;
-mesela en ufak bir serinlikte üşüme,
-idrar kaçırma,
-uyku bölünmesi (sabaha kadar dört-beş defa uykum bölünüyor),
gibi.
sizde sizdeki sorunları yazabilirsiniz?
ot gibi bir yaşantım olmasına rağmen ben umudumu kaybetmedim.ne yaşadığımı hissedebiliyorum nede yaşamdan bir zevk duyabiliyorum.çok kötü bir hayat.ama başa gelen çekilir demişler.nasıl olsa hepimiz toprağa giricez.umutlu olmak istiyorum...
saygılar..
Arkadaşlar üç ay öncesine göre daha iyiyim.kendimi biraz toparladım.ama sorunlar hala devam ediyor.ben durumumu beni tanımayanlar için şöyle özetleyeyim.bende pozitif belirtiler hiç yok.temiz.yani ne halüsünasyon nede hezeyanlarım var.ama negatif belirtiler ve yetiyitimleri maximum seviyede.yani bu diğer açıdan tam biryıkım oldu.
pozitif belirtiler: temiz
negatif belirtiler: yorgunluk%50, isteksizlik, ilgisizlik, toplumdan geri çekilme, hiçbirşeyden zevk alamama.
yetiyitimleri:4 tane temel yetiyitimi oluştu.
1-aklıma bişey gelmiyor
2-başkasının gözüyle kendime bakamıyorum.bakış açım tek yönlü içerden dışarı doğru.heyecan duymuyorum.
3-aklıma başka bir mekan, başka birzaman, başka bir olay, gelmiyor.şuan dışında.yaşadığımı hissedemiyorum.
4-Hafızam sıfır.
Bunların dışında birde diğer adı altında sorunlarım var;
-mesela en ufak bir serinlikte üşüme,
-idrar kaçırma,
-uyku bölünmesi (sabaha kadar dört-beş defa uykum bölünüyor),
gibi.
sizde sizdeki sorunları yazabilirsiniz?
ot gibi bir yaşantım olmasına rağmen ben umudumu kaybetmedim.ne yaşadığımı hissedebiliyorum nede yaşamdan bir zevk duyabiliyorum.çok kötü bir hayat.ama başa gelen çekilir demişler.nasıl olsa hepimiz toprağa giricez.umutlu olmak istiyorum...
saygılar..
- lailaGedikli Üye
Puanlar : 225
Geri: son durumum
04/12/10, 07:37 pm
İNSANI HAYATA BAĞLAYAN TEK ŞEY ""AŞK"" VE İŞ....
EĞER Kİ HAYATTA BUNLAR RAYINDA GİTMİYORSA.. İŞTE BU NOKTADA ŞİZOFREN OLMAYAN KİŞİLERDE BİLE İÇE KAPANIKLIK OLUYO... BEN BUNA YÜZDE YÜZ İNANMIŞIMDIR..
- lailaGedikli Üye
04/12/10, 07:41 pm
Senin bu hissetmiş oldukların depresyon bence... Hyata dair seni derinden etkileyen bir sıkıntı mı yaşadın?
- şizoUsta Üye
04/12/10, 08:00 pm
Evet çok doğru beni derinden etkileyen bir sıkıntı yaşadım.yavrularını korumak isteyen bir hayvanı düşün.gözünün önünde yavrusunu parçalıyorlar.işte bende nekadar yapmayın etmeyin desemde bir olayı gözlerimin önünde, beynimin içinde acısını yaşadım.saat saat, gün gün 2,5 ay kadar dayanabildim.ve o olaya engel olamadım.sonunda içime ata ata beynim iflas etti.çatırdadı.beyin sistemim bozuldu.çok haklısın.
ama bende hezeyanlarda vardı o dönemde.dolayısıyla şizofreniye de kaydı bir ucu.
karışık ve komplex bir hastalıktı benimki..
ama bende hezeyanlarda vardı o dönemde.dolayısıyla şizofreniye de kaydı bir ucu.
karışık ve komplex bir hastalıktı benimki..
- lailaGedikli Üye
04/12/10, 08:42 pm
Eğer anlatmak istersen.. tüm samimiyetimle seni dinlerim ??
hayat böyle be canım yaa.. geriye bi dönüp baksana herkesin yitirdiği neler neler var...
ama herşeye rağmen ömür devam ediyo... keşke yitirilen herşey için elden birşey gelse... ama biz insanoğlunun gücü yetmez ne yazıkki..
zaman zaman zaman ve sabır en iyi ilaç...
KOLAYLIKLAR DİLİYORUM SANA...
ANLATTIKLARIN BENİ DERİNDEN ETKİLEDİ...
hayat böyle be canım yaa.. geriye bi dönüp baksana herkesin yitirdiği neler neler var...
ama herşeye rağmen ömür devam ediyo... keşke yitirilen herşey için elden birşey gelse... ama biz insanoğlunun gücü yetmez ne yazıkki..
zaman zaman zaman ve sabır en iyi ilaç...
KOLAYLIKLAR DİLİYORUM SANA...
ANLATTIKLARIN BENİ DERİNDEN ETKİLEDİ...
- şizoUsta Üye
04/12/10, 10:17 pm
Benim ki bir hezeyandı.Bir dönem din ve felsefeyle fazla ilgileniyordum.ve hiç farkına varmadan, 1,5 sene sürecek olan bir hezeyan girdabına kaptırdım kendimi.ilginç mesajlar alıyordum tv den.kendimi yetiştiriyordum.derken son iki üç ayda ne olduysa oldu.yani bu hezeyanlı dönemin sonunda.yapılan bir hareketi kutsal saydığım bazı değerlere hakaret olarak görmeye başladım.hatta bir küfür.bunu herkes yapıyordu.tv den izliyordum.bütün millet, herkes.ve canlı olarak bunu bütün dünyanın izlediğini düşünüyordum.benim yüzümden bazı kutsal değerlerin zarar gördüğüne inanmıştım.kendimi suçluyordum.dayanılmaz bir hal almıştı.hangi kanalı açsam, kimi dinlesem aynı şeyleri görüyordum.o kadar çok üzülüyordum ki bu duruma.ancak 2,5 ay dayanabildim.daha sonra malum.önce beynimde, sonra bütün vücudumda bir yıkım oldu.içime ata ata kendi kendime zarar vermiştim.kimseye birşey yapamıyor, kimseyi engelleyemiyordum.
yaa işte böyle.çok acıydı gerçekten.adım adım kendimi bitirmiştim.ama bütün millette buna ortak olmuştu.şimdi kimi suçlayacağımı bilemiyorum.beni el birliğiyle bu hale getiren türk milletini mi, yoksa yaşadığım hezeyanların farkına varamayan kendimi mi?
yaa işte böyle.çok acıydı gerçekten.adım adım kendimi bitirmiştim.ama bütün millette buna ortak olmuştu.şimdi kimi suçlayacağımı bilemiyorum.beni el birliğiyle bu hale getiren türk milletini mi, yoksa yaşadığım hezeyanların farkına varamayan kendimi mi?
- lailaGedikli Üye
05/12/10, 06:15 pm
hıımm.. Zaten o din mevzuları yok mu.. ahh o din mevzuları MİLLETİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ.. Takıntı oldu bizim toplumumuzda...
Sanıyorum sende de, takıntı oluşturdu.. İşte bu yaşadıkların "" sanki heryerde senden bahsediyorlarmış gibi düşünmen"" bunların hepsi rahatsızlığından dolayı yaşadığın " ZANNETME " durumu yani sen öyle zannediyormuşsun... Oysa ki Türk Milletinin ne senden, ne bende haberi var...
bizler hepimiz bu toplumun birer ferdiyiz. Klasik bir hayatımız var BUNU UNUTMA..
ve kimsenin de bizlere zararı yok.. Bunlar sanırım TUHAF AKIL OYUNLARI
Kimseyi suçlama.. Kimsenin suçu yok.. Ne senin ne de Türk milletinin...
demek ki,Hayatında yaşayacak olduğun bir süreçmiş bunlar... Kimine göre de KADER...
Şizofren olmayıp, yatalakta olabiliridn Allah korusun dimi? Demekki bu da senin kaderindeymiş.. yaşanacakmış.. ve yaşanmış... neyse bundan sonraya bak...
inşallah güzel günler seninle olur... Kötü günlerse, anı olarak bile kalmadan silinir gider hayatından...
- şizoUsta Üye
05/12/10, 06:51 pm
Sağol laila sende olmasan, halimiz harap..
- lailaGedikli Üye
05/12/10, 07:03 pm
şizo demiş ki:Sağol laila sende olmasan, halimiz harap..
rica ederim sizler saolunuz..