Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 45 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 45 Misafir

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  Forum  şuanda  

şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 500

susmayın! Empty susmayın!

04/12/10, 12:34 pm
Arkadaşlar susmayın.bişeyler söyleyin.nolcak halimiz?
Şahsen ben dünyaya geldiğime pişman olmuş durumdayım.
Oysa herşey nekadar güzeldi.bir zamanlar benden mutlu insan yoktu.şimdi ise benim yaşadığım acıları yaşayan yoktur heralde.neydim ne oldum.hayatın bu kadar değişebileceğini hiç tahmin etmemiştim.onlarca derdim var.nolcak bilmiyorum.işin ilginç tarafı bu dertlerin bir tanesi bile hayatı çekilemeyecek hale getirirken hergün onlarcasını üst üste yaşamak, beraber yaşamak, buna yaşamak denirse, çok berbat bir durum.bu ne biçim yaşamak yaa.anlamıyorum bir türlü.

forumda kimse konuşmuyor.dertlerinden bahsetmiyor.sıkıntılarını anlatmıyor.kendimi yanlız hissediyorum.örneğin 700.000 şizofreni hastası var.herkes gelse derdini anlatsa.bu hastalığı ne kadar iyi tanırdık.oysa herkes kendi halinde.bir birlik olamıyoruz.ne kadar acı çektiğimizi anlatamıyoruz.sesimizi duyuramıyoruz.insanlar şizofreni diyince basit bir hastalık gibi düşünüyorlar.oysa neler çektirdiğini tahmin bile edemiyorlar.bunu sadece yaşayan bilir.daha ne söyliim ki.bilmiyorum.

dünyaya gelmişiz bir kere.umudumuzu kaybetmeyelim.

konuşun.konuşun sizde konuşun.herkese acımızı duyuralım.

haydi ne duruyorsun!

yaşamak.acı içinde yaşamak.

bağır, çağır bir cümlede sen kur.sobada bir odunda senin olsun..
aycammm
aycammm
Asil Üye
Asil Üye
Puanlar : 93

susmayın! Empty Geri: susmayın!

04/12/10, 01:14 pm
seni çok iyi anlıorum şizo...
Berhan70
Berhan70
Acemi Üye
Acemi Üye
Puanlar : 15

04/12/10, 01:37 pm
Ben hasta değilim seni tam olarak anlayamam şizo ama tahmin edebiliyorum dün bununla ilgili videolar da izledim. İlaç tedavisiyle normal hayata dönenler var ama tam olarak düzelemeyen kişiler de vardı. Ama herşeye rağmen yaşamak güzel. İmtihan edildiğimiz bu dünyada sizin de kaderiniz böyleymiş. Sonsuz hayata oranlarsak 70-80 sene yaşamaya yaşamak bile denmez. Öbür tarafta bu gibi hastalıkların yüksek derecelere çıkaracağına inanıyorum. Gerçi bütün hastalıklar aslında diğer taraf için yükselme sebebi ama. Sen ve bu gibi hastalığı olan kişiler sabretsin. Bir gün fazlasıyla mükafatlandırılacaksınız.
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

04/12/10, 02:08 pm
Öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim Berhan70, ama ben öbür dünyaya inanmıyorum.Cennetide, cehennemide bu dünyada yaşadığımıza inanıyorum.benim inancım biraz farklı.ama zaman zaman kendime soruyorum, bu kadar acıyı yaşamak için ben ne yaptım.inanırmısın bu hastalık başladığından beri yani sadece son 1,5 sene içinde 100 lerce sorun yaşadım ve hala yaşıyorum.şuanda 50-60 tane derdim vardır emin ol.suçum neydi bir türlü anlayamıyorum.ama sabrediyorum.çünkü milimetrikte olsa hergün daha iyiye bir gidiş oluyor.düzelme oluyor ama çok yavaş ilerliyor.tam anlamıyla bir savaştan çıkmış gibiyim.etkileri hala devam ediyor.bu beyinle ilgili bir hastalık olduğu için bütün algılarını etkiliyor.çok önemli bir merkezi vuruyor yani hastalık.dış dünyayı algılamanı, duygunu, düşünceni kısaca bütün hayatını etkiliyor.bu yıkımı yaşamayanlar gerçekten çok kolay bişey sanıyor.insanlar tam olarak anlayamıyor.beynin yıkımını.düşün bir kere bir araban var.arabanın beyni var.arabanın hergün bir yeri arıza veriyor.bi gün farları, bigün motoru, bigün lastikleri, bir gün bagaj kapağı,bir gün contası, durum aynen böyle.halbuki hepsi beyinden kaynaklanıyor.fiziksel rahatsızlık olarak ortaya çıkıyor.böyle bir arabayla nekadar yolculuk yapabilirsin ki?çok zor bir durum.

insanlara durumumu anlatmakta zorlanıyorum.bazıları sadece halüsünasyon görmekten ibaret sanıyorlar şizofreniyi.ama beynin bütün yapısını etkileyen bir özelliği var.bende zekada bile gerilik yaptı.düşünebiliyormusun normal durduğumda aklıma hiçbirşey gelmiyor.tabi bunları anlatmak kolay.ama inan yaşamak çok zor.

sağlıklı biri olmak için neler vermezdim.sağlığı bir kere kaybedince bir daha geri kazanmak zor oluyor.klasik bir laf vardır ya her şeyin başı sağlıktır diye..ne kadar doğru bir laf.insan hasta olunca anlıyor sağlığın değerini ancak.sağlamken sağlığın değerini bilmiyoruz.bedenimizi çok hor kullanıyoruz.ben bir dönem öyleydim.neyse fazla uzatmayayım.bizim halimizi gör sağlığın değerini bil. Exclamation Crying or Very sad Mutlu
Berhan70
Berhan70
Acemi Üye
Acemi Üye

04/12/10, 05:08 pm
Öbür tarafa inanmayan için birşey diyemem. Çünkü toprak olup yok olacağına düşünür, herşeyi bu dunyada yaşamak ister ve bir gün çeker gider. Mesela siz inanmıyorum diyorsunuz o zaman sizin suçunuz ne? Yani rastgele oldu işte, size denk gelmiş o da ah vah deyip ceza almış gibi bu dünyadan çekip gideceksiniz. Biz de aynı şekilde. Fakir bile cennete 500 yıl once girecek diye hadis var değil ki hasta olan kendini zor kontrol edebilen birisi için kimbilir neler olacak, orasını Allah bilir. Ama inanan da insan eceliyle öldükten sonra kurtulacağını herşeyin değişeceğini düşünür. Sonuçta hesap günü var ve bu yüzden sadreder. Ahirete inanmayan kimse vurur öldürür kendini çünkü toprak olacak en azından cefası bitecek diye düşünür. İnanmanızı isterdim tabiki ama bu da sizin şahsi düşünceniz tabi.
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

04/12/10, 07:21 pm
İnanmak güzel bişey.başka bir dünyanın daha olması.seni bir koruyanın, bir gözetenin olması.bunlar çok güzel duygular.insan kendini böylece güvende ve rahat hisseder.senin adına sevindim.sen kendi yolunu çizmişsin.ben senin yaşındayken neyapacağımı bilmiyordum.gerçi bana yol göstermeye çalışanlar oldu.ama hiç birini dinlemedim.biraz inatçı bir yapım vardı.hep burnumun doğrultusunda gittim.gide gide bu hale geldim işte.oğlum allaha inan dediler inanmadım.oğlum oku dediler okumadım.oğlum çalış dediler çalışmadım.hep burnumun dikine gittim.şimdi bu hale geldim işte.ha yaşamışım ha yaşamamışım böyle hayatı.bir hiç oldum gittim.en azından şimdilik.yinede bütün yaşadıklarıma karşın pişman değilim.şizofren olduğum halde pişman değilim.insanın kendi tercihlerini yapması çok güzel bir duygu.insana mutluluk veriyor.başka türlü olamazdı herhalde.neyse..evet inanmıyorum ve bu hale düştüm.ama daha pes etmedim.belki bir gün rüzgar ters yönden eser de hayallerime kavuşurum.inanan inanmayan herkesin bir hayali vardır.. Razz Mutlu
laila
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 225

04/12/10, 07:33 pm
şizo demiş ki:İnanmak güzel bişey.başka bir dünyanın daha olması.seni bir koruyanın, bir gözetenin olması.bunlar çok güzel duygular.insan kendini böylece güvende ve rahat hisseder.senin adına sevindim.sen kendi yolunu çizmişsin.ben senin yaşındayken neyapacağımı bilmiyordum.gerçi bana yol göstermeye çalışanlar oldu.ama hiç birini dinlemedim.biraz inatçı bir yapım vardı.hep burnumun doğrultusunda gittim.gide gide bu hale geldim işte.oğlum allaha inan dediler inanmadım.oğlum oku dediler okumadım.oğlum çalış dediler çalışmadım.hep burnumun dikine gittim.şimdi bu hale geldim işte.ha yaşamışım ha yaşamamışım böyle hayatı.bir hiç oldum gittim.en azından şimdilik.yinede bütün yaşadıklarıma karşın pişman değilim.şizofren olduğum halde pişman değilim.insanın kendi tercihlerini yapması çok güzel bir duygu.insana mutluluk veriyor.başka türlü olamazdı herhalde.neyse..evet inanmıyorum ve bu hale düştüm.ama daha pes etmedim.belki bir gün rüzgar ters yönden eser de hayallerime kavuşurum.inanan inanmayan herkesin bir hayali vardır.. Razz Mutlu

NE GÜZEL BAK, DEMEKKİ HATALARININ FARKINDA OLMUŞSUN... [b]NEFES ALDIĞIMIZ SÜRECE HİÇBİRŞEY İÇİN GEÇ DEĞİLDİR...Mutlu BUNU UNUTMA [/b]
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

04/12/10, 10:05 pm
Evet haklısın hatalarımın farkına vardım.hezeyanlı dönemim bitti.ama her nekadar şizofrende olsam, hayatta yaptığım tercihlerden dolayı pişman değilim.bugün olsa yine aynı seçimleri yapardım.üzüldüğüm tek birşey var.o da normal insanların yaptığı bazı şeyleri yapamıyorum.bu çok koyuyor Sad ..(tabirimi mazur gör!)

AMA RUHUM HUZURLU VE MUTLU. Mutlu
Misafir
Misafir

05/12/10, 02:44 am
Şizo 700.000 şizofren olsa burda en az 70.000 kişi olurdu be...
Şizo, şizo düzelir, şizo istesede istemesede düzelir, yeter ki uyanış, yeter ki zeka, yeter ki dikkat, yeter ki akıl... Herşeyden önce en iyi sermaye/ilaç beyin....

2. Olarak Berhan70 yprumlarını beğenmedim, ve şüpheli listesine aldım senide. Bi işler dönüyo ama dur bakalım.
Misafir
Misafir

05/12/10, 02:50 am
Forum çok uyanık olun uyanık, çooook....
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

05/12/10, 11:48 am
İnşallah dediğin gibi düzelir tecasbcops.En azından şuana kadar hafifledi! Mutlu

Ülkemizde şizofrenlerin sayısı yan sanayii ile birlikte 1.000.000 dan fazladır!! rendeer
(Yani şizoaffektifler filan dahil)

ÇOK BÜYÜK BİR RAKAM. Sad Razz
Misafir
Misafir

05/12/10, 06:18 pm
Senin bulunduğun bölgede kaç şizo var. Ordan hesapla... Dediğin kadar yok...
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

05/12/10, 06:52 pm
Bunu belirlemek için ne yapmam lazım? Question Mutlu
Misafir
Misafir

05/12/10, 07:04 pm
bi senin bulunduğun ilçeyi yada belde neyse orayı incele. kaç şizo var. Bunu genel oranlama yapıp rakamı çıkar.

Bu arada dip not : Geçenlerde bir şizo burada babasını öldürdü... !!!!
laila
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 225

05/12/10, 07:05 pm
tecasbcops demiş ki:Şizo 700.000 şizofren olsa burda en az 70.000 kişi olurdu be...
Şizo, şizo düzelir, şizo istesede istemesede düzelir, yeter ki uyanış, yeter ki zeka, yeter ki dikkat, yeter ki akıl... Herşeyden önce en iyi sermaye/ilaç beyin....

2. Olarak Berhan70 yprumlarını beğenmedim, ve şüpheli listesine aldım senide. Bi işler dönüyo ama dur bakalım.

tecasbcops şüpheli derken..??? yani neyden şüphe duyuyosun
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

05/12/10, 07:18 pm
tecasbcobs bulunduğum ortamda kaç şizo var nerden bilecem?bunu araştıranlar araştırmış zaten.söyledikleri rakam %1. bütün dünyada aynı.şizofrenler heryerde senin anlayacağın..yanlız görünmüyolar. Neutral Neutral
Misafir
Misafir

05/12/10, 07:25 pm
Nası nerden bilecem. Ben nasıl biliyorum. Gözünün önünde hepsi şizo.. Nası görünmüyolar..
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

05/12/10, 07:27 pm
Senin oturduğun yerde kaç şizo var peki? Embarassed Mutlu
Berhan70
Berhan70
Acemi Üye
Acemi Üye

05/12/10, 07:45 pm
laila demiş ki:
tecasbcops şüpheli derken..??? yani neyden şüphe duyuyosun

tecasbcops'a bakmayın siz, şüphelenecek bişey yok.
Misafir
Misafir

05/12/10, 07:51 pm
Bu hayatta şüphelenecek çok şey var. Tahmin edemiyeceğiniz kadar çok...
Misafir
Misafir

05/12/10, 07:53 pm
Zeyno yazma bunları diyo, bağırıyo çağırıyo, yazmaaaaaaaaaaaaa... Yazacaaaaaaaaaaammmmm.. Daha çok yazacaaaaaaaaammmmmm...