- kalemYeni Üye
Puanlar : 6
şizofren yakınlarına bir soru
05/12/10, 12:49 am
Tüm üyelere merhabalar.
şizofren bir yakını olan bir kişiyim. Kendisi şu an bir hastahanede sürekli olarak kalıyor. Ben de rahatsızım. Bana birşey olduğu takdirde uzak sayılacak akrabalarımız var. Onlar hastamızın bakım işini üstlenirler mi? Üstlenirlerse de ne kadar iyi yapabilirler. Açıkcası bu konulardan emin değilim. Bir gayrimenkulüm var. Ölümümden sonra bu gayrimenkulü hastaheneye bakım karşılığı bağışlasam mı diye düşünüyorum. Bu konuda fikirleriniz nedir acaba? Böyle birşey yapılması gerekirse garantili olması için ne tür işlemler yapmak gerekir acaba?Bu konularla ilgilenmiş kişiler varsa cevaplarınızı bekliyorum.
teşekkürler.
şizofren bir yakını olan bir kişiyim. Kendisi şu an bir hastahanede sürekli olarak kalıyor. Ben de rahatsızım. Bana birşey olduğu takdirde uzak sayılacak akrabalarımız var. Onlar hastamızın bakım işini üstlenirler mi? Üstlenirlerse de ne kadar iyi yapabilirler. Açıkcası bu konulardan emin değilim. Bir gayrimenkulüm var. Ölümümden sonra bu gayrimenkulü hastaheneye bakım karşılığı bağışlasam mı diye düşünüyorum. Bu konuda fikirleriniz nedir acaba? Böyle birşey yapılması gerekirse garantili olması için ne tür işlemler yapmak gerekir acaba?Bu konularla ilgilenmiş kişiler varsa cevaplarınızı bekliyorum.
teşekkürler.
- ibrahim uyanıkGedikli Üye
Puanlar : 327
Geri: şizofren yakınlarına bir soru
05/12/10, 04:02 pm
sorununuz için bir avukata başvurmanız iyi olur.kötü niyetli kişilere kurban gidebilirsiniz.
- kalemYeni Üye
05/12/10, 04:54 pm
Teşekkür ederim.İyi günler.
- lailaGedikli Üye
Puanlar : 225
05/12/10, 07:30 pm
geçmiş olsun ve internette forum ortamlarından fikir almaya çalışmayın.. bencede avukatla filan görüşün..
- şizoUsta Üye
Puanlar : 500
05/12/10, 07:40 pm
Şizofreni dernekleriyle de bağlantı kurabilirsiniz..
- kalemYeni Üye
05/12/10, 08:02 pm
Teşekkürler..İyi fikir..
- MisafirMisafir
06/12/10, 02:17 am
Bu sorunuzun cevabını hayattan alın, kişiden değil. Çevrede insanlar belli, kimin kime ne yaptığı belli, kurumlar belli, devlet belli.. Yasanın ne olduğu belli. Yasanın önemi önemsizliği belli.
Yasaya güvenmeyin fazla. Yasal prosedürleride/bilgileride kaale almayın pek. Devletede, avukatada.. Kendi işinizi kendiniz görmeyi öğrenin. Onunla bununla iş olmaz.
Abla 56 yaşına gelmişsin, bunları sen bilmicende kim bilcek. Sen devletini insanını tanımıyosan kim tanıyacak.
Yasaya güvenmeyin fazla. Yasal prosedürleride/bilgileride kaale almayın pek. Devletede, avukatada.. Kendi işinizi kendiniz görmeyi öğrenin. Onunla bununla iş olmaz.
Abla 56 yaşına gelmişsin, bunları sen bilmicende kim bilcek. Sen devletini insanını tanımıyosan kim tanıyacak.
- kalemYeni Üye
06/12/10, 09:17 am
Valla aslında haklısın.. bende zaten cevabı hayattan almak için sizlere sormuştum. Ne yapacaksın. Çaresizlikten insan bazı şeyleri tekrar tekrar düşünüyor bazan da kafası karışıyor. Aslına bunca yıldır bahsettiğin güvensizlikler nedeni ile bu yola girmemiştim ama son dönemde tekrar bir çare düşünmek durumunda kaldım.İki yol var. Ya hiçbirşey yapmadan öylece bırakıp akrabalara güveneceğim ya da bir çare bulmak lazım. İnşallah hayırlısı olur. Cevabın için teşekkürler.Çok yardımcı oldun.
- MEHRİAsil Üye
Puanlar : 132
06/12/10, 04:52 pm
bir avukata danışın bir avukat yada guvenlır bir kişi vası tayınedilir bağışyapcağınız yer bakımevi olabilir onlar sağlığıylda ilgilenirler bakımıylda saygılarkalem demiş ki:Tüm üyelere merhabalar.
teşekkürler.