Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 39 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 39 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

Forum  şuanda  dinliyorsunuz  

Misafir
Misafir

Aslında Din Empty Aslında Din

24/12/10, 03:16 pm
Ben forumda aslında hata yatım. Direk Din'den giricektim.. Kur'an aslında size hasta olmadığınız halde hasta diyor diyecektim, ki belki daha farklı olurdu sanırım. İşin temeli Din... Kafalar hemen ayete/hadise gidiyor biri bişey deyince.

Şundan hiç kuşkum yok, Kur'an neden ve niçin varolduğunu iyi biliyorum. Ve tamamen yanlış şeyler söyledğinide. Gayet iyi biliyorum.

Şöle yapalım şimdi, doktoru hocayı kaldıralım, onların yerine Din'i koyalım... İlk Din sorumlu bu işte. Sonra doktorlar ve hocalar...

Din nasıl sorumlu... Açık olmayan, karmaşık, her türlü anlam verilebilecek ifadelerin olması...

Ayet karmaşık, net değil, bir yandan hasta diyor resmen dersiniz, bir yandanda demiyor dersiniz. Öyle bir ifade ki, planlı yazıldığı belli... Hiç kıvırmasın kimse yoksen öyle anlıyon, o öyle anlamış böyle olmuş, şu şöyle olmuş yok. Anlayamazsın falanda demeyin. Böyle de kıvırmayın saçmalamayın. MAdem anlayamıyacaz niye çıkmış... Falan filan neyse Kur'an tartışması uzun.... Kur'an'ın ilahi değil insani bir ürün olduğunu düşünüp hareket edersiniz iyi sonuçlara varırsınız... Dünya'nın nasıl çektiğini farkedersiniz.... Hayattan bişey anlarsınız.... Kafa karışıklığınız, bunalımlarınız gider....

Anneniz bişeyiniz olmadığını görüyor....!!!!

Anneniz size bişeyin yok diyor, Kur'an bişeyin var diyor.. Gelde çık işin içinden dimi.
Misafir
Misafir

Aslında Din Empty Geri: Aslında Din

24/12/10, 03:27 pm
Tam emin değilim ama, sanırım tüm yada çoğu Psikiyatrik vakalılar Doktor'dan (Bilimin açıklamasından) çok Cin meselesine inanıyor. Ne kadar doktor kimya desede Cin düşüncesi daha ağır basıyor sanırım.....