Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 175 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 175 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

şuanda  Forum  dinliyorsunuz  

rockermen
rockermen
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 299

Hayat,Charlie Chaplin Empty Hayat,Charlie Chaplin

11/01/11, 02:49 pm
Bir zamanlar 1 oğlu ve 1 eşeği olan fakir bir karı-koca varmış. İmkanlarını daha iyiye ---ürmek ve dünyayı tanımak için şehir şehir dolaşmaya karar vermişler ve küçük oğullarını eşeklerinin sırtına bindirip yola koyulmuşlar.

İlk geldikleri köyde insanların arkalarından ''şu terbiyesiz çocuğa da bakın! Kendisi eseğin sırtında rahatça yolculuk ederken, zavallı anne ve babası kan ter icinde yürüyorlar! '' dediklerini duymuşlar.

Baba eşine dönmüş ve “biricik oğlumuzun terbiyesizlikle suçlanmasına izin veremeyiz, en yaşlı ben olduğuma göre eşeğe ben bineyim siz ana-oğul yürüyün '' demiş. Ve böylece giderken başka bir köye gelmişler.

İkinci köyde ilerlerken insanların : ''Şu ahlâksız adama da bakın, kendisi eseğin sırtında seyahat ederken zavallı oğlu ve karısı yürümek zorunda kalmış! '' dediklerini duymuşlar. Ahlâksız biri olmayı kendine yakıştırmak istemeyen baba karısını eşeğin sırtına bindirmiş ve baba-oğul yanlarında yürürken üçüncü köye gelmisler!

Üçüncü köyde insanların arkalarından : ''zavallı yaşlı adam, hem bütün gün eşek gibi çalışıyor, kendisini prenses sanan karısı da hem kocasının hem de ufacık oğlunun yanında yürümesine aldırmıyor. Herhalde çocuk da üvey evlattır ''dediklerini duymuşlar.

Bunun üzerine tüm aile eşeğin üstüne binmişler ve dördüncü köye ulaşmışlar.

Dördüncü köyde insanların: ''Şu canavar insanlara da bakın! Zavalli eşeğin belini kıracaklar” dediklerini duymuşlar. Eşekten inip ucu de hayvanın yanında yürüyerek beşinci köye varmışlar.

Bu kez duyduklarına inanamamışlar : Köylüler gülerek : "Şu üç salağa bakın, kendilerini taşıyacak bir eşekleri olduğu halde yürüyerek yolculuk yapıyorlar ' '!!!

---
Genellikle insanlar sizi kiritik et sizinle alay etmek için her zaman bir eksiğinizi bulacak ve kimse sizi olduğunuz gibi kabul etmeye yanaşmayacaktır.

Bunun için, doğru bildiğiniz şekilde yaşayın ve kalbinizin sizi yönlendirdiği yere gidin.

Hayat ön provası yapılmamış bir tiyatro gösterisidir.

Bu, alkışı olmayan tiyatronun perdesi kapanmadan; gülün, şarkı söyleyin, dans edin, âşık olun... Hayatınızın her anını değerlendirin.

Charlie Chaplin
iyikiben
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 1810

Hayat,Charlie Chaplin Empty Geri: Hayat,Charlie Chaplin

11/01/11, 08:58 pm
Genellikle insanlar sizi kiritik et sizinle alay etmek için her zaman bir eksiğinizi bulacak ve kimse sizi olduğunuz gibi kabul etmeye yanaşmayacaktır.Bunun için, doğru bildiğiniz şekilde yaşayın ve kalbinizin sizi yönlendirdiği yere gidin.

tam da günümüz koşullarını anlatmış...kendi doğrularımız için yaşıyalım desem de ben her zaman bunu yapamıyorum...