Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 26 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 26 Misafir

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  şuanda  Forum  

Misafir
Misafir

Kaderimiz yalnızlık mı ? Empty Kaderimiz yalnızlık mı ?

27/01/11, 07:14 pm
28 yaşındayım ve ailem öldükten sonra ne yapacağımı düşünüyorum Tamam ecel kime ne zaman gelir belli olmaz ama annem babam ölünce koca evde yalnız başıma ne yapacağım Bunları kafaya çok takıyorum; takma demekle de olmuyor zaten en sinir olduğum laf bu kafana takma lafıdır... Ailemden ve 3-5 yakın akrabadan başka kimsem yok Kardeşim de ileride evlenir gider Şimdiden bunları kendine sorun etme vs. böyle nasihatler de işime yaramıyor Annem ölürse dayanamam bazen zihnimde onu cansız halde canlandırıyorum Kapanmış gözlerine bakıp elimi yüzüne yanaklarına gotürüp ölümün soğukluğunu hissediyorum Dayanamıyorum; sonra öbür tarafa gidince kabir azabı mı olacak ? Asıl mesele burası ibadetleri layıkıyla yapmıyorum vs. İstanbulda dışarda binbir türlü dalavere tehlike vs. Bazen diyorum evden dışarı çıkmamak lazım Offf allahım ben nerde yanlış yaptım ? diye soruyorum kendime
Temujin...
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 296

Kaderimiz yalnızlık mı ? Empty Geri: Kaderimiz yalnızlık mı ?

27/01/11, 09:55 pm
isyankar olma arkadaşım yalnızlık YÜCE YARATICIYA mahsus

hayat bir şekilde devam edicek her yönüyle yaşıyoruz...
Misafir
Misafir

28/01/11, 05:49 pm
İsyan etmedim zaten
Misafir
Misafir

28/01/11, 06:14 pm
Bu tür yazılar sözler söylemler bir şeylerin habercisidir. Bu gerek şizofrende gerek başka sorunlarda. Herhangi basit bi aşıkta bile önemlidir. Bu tür iyi niyetli ve korkulu söylemler ilerde tehlikenin bir başlangıcı olabilir. Akıllı ol abicim. Çok akıllı.
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 500

29/01/11, 06:23 pm
Leponex, çok önemli bir konuya değinmişsin.seni tebrik ediyorum öncelikle..

Hayatta yanlız mı kalıcaz? evet bu birinci soru.

Kaçımız yanlız yaşayabilir? buda ikinci soru.

Gerçekten çok önemli sorular bunlar.Benim ailem yani annem ve babam yaşlılar.Babam 76 yaşında annem 65.Şuanda beni ayakta tutan onlar.bana bakan onlar.eğer onlara bişey olursa ne yaparım bilmiyorum.Şunu biliyorumki bir gün bu gerçekle yüzleşicem.buda beni korkutuyor.hemde çok..heralde benim için bir felaket olur.belkide bittiğimin resmi bir belgesi.

Ben şuanda tırnaklarını kesmekten aciz, banyo yapmaktan aciz, bir işi enfazla 10-15 dk yapabilen, ayakta bile durmakta zorlanan biriyim.benim durumumda olan bir şizofren hayatta yanlız kalırsa ne olur?Bu gerçekten çok önemli bir soru.

İşte yapmam gereken bazı şeylerin listesi;

Bir iş bulup para kazanmak,
Pazar ve Alışveriş yapmak,
Bunları eve taşımak,
Yemek yapmak,
Bulaşık,
Temizlik,
Çamaşır,
Ütü yapmak,
Ve şuanda aklıma gelmeyen bir sürü iş.

Ne dersiniz benim durumumda olan biri bu işleri yapabilir mi?hemde hergün..

İşte budurum beni çok korkutuyor..

Ne yapacağımı bilemiyorum.

Düşüncesi bile beni müthiş endişelendiriyor.Oyüzden aklıma getirmemeye çalışıyorum.

Bu arada yardım isteyebileceğim yanına sığınabileceğim bana bakabilecek bir kardeşimde yok.tek başımayım.

Siz olsanız ne yapardınız?
ASUMAN
ASUMAN
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 673

29/01/11, 10:51 pm
DOĞRUSU BİRGÜN YALNIZ KALINCA EVLENİRİM DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA SANIRIM BU PEK ÇOK AÇIDAN MÜMKÜN DİİL BENİM İÇİN.BİR AİLEYE SAHİP OLMAK,DÜNYADAKİ EN KIYMETLİ HAZİNE DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BENİM İÇİN MÜMKÜN DİİL AMA SİZLER BELKİ DE EVLENİP YUVA KURABİLİRSİNİZ.HİÇKİMSENİN ZOR GÜNLERİNDE YALNIZ KALMAMASINI DİLERİM.
iyikiben
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 1810

29/01/11, 11:23 pm
iletişimi koparmazsak ilerleyen zamanlarda bir çareler düşünürüz ya,karamsar olmayın. Mutlu
eflatun karga
eflatun karga
Acemi Üye
Acemi Üye
Puanlar : 30

30/01/11, 01:46 am
zaten kendimi yalnız hissediyorum ailemin gidişini kaldıramam heralde ki. düşünmesi bile acı veriyor bana.
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

30/01/11, 01:28 pm
ASUMAN evlilik benim için mümkün değil demişsin.Neden mümkün değil?

Gelelim bana..Benim tek bir kurtuluş yolum var.O da ailem hayattayken 3-5 sene içinde daha iyi olmak.kendimi toparlamak ve kendi kendime yetebilecek bir duruma gelmek.
Sonrada evlenmek..
İş konusunda da ev alıp satmayı düşünüyorum.Ancak böyle bir iş yapabilirim.Başkası için çalışmak mümkün değil gibi görünüyor.
Misafir
Misafir

30/01/11, 08:08 pm
şizo demiş ki:Leponex, çok önemli bir konuya değinmişsin.seni tebrik ediyorum öncelikle..
Teşekkürler; senin durumun daha zormuş Ne oldum dememek lazım ama Allah yardımcımız olsun Gerçi yaradana sığınmaya da pek yüzüm yok ya neyse.
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

31/01/11, 01:28 pm
Ben her geçen gün daha iyi hissediyorum bir önceki güne göre.Kendimi biraz daha toparladım.Eski yataktan çıkamama durumum bitti.Artık yürüyüş filan yapıyorum.Ama yetmiyor işte o ayrı konu.hastalığın başlangıcından beri zaten gidişat olumluydu.fiziksel rahatsızlıklar düzeliyor ama zihinsel kayıplar yerine gelmiyor...ne olur bilmiyorum.
Misafir
Misafir

31/01/11, 02:42 pm
şizo anlıyorum seni hepimiz belli oranda kısıtlamalar içerisindeyiz Toplumun şizofreniye bakış açısı da işimizi zorlaştırıyor. Umarım en kısa zamanda sağlığımıza kavuşuruz
Similar topics