- MisafirMisafir
Anamın Gastamonu Yemekleri
08/02/11, 05:12 am
Yaşım belki 12-13, anam sofrayı koyar hamuru yoğurur yufkayı açar beni çağırırdı. Oturur beraber mantı, muska böreği, gözleme, sigara böreği vs. yapardık. Anam Oğlum şunu dürüvee derdi ben hemen koşar dürerdim. Afiyetlede yerdik. Halada yiyoz.
Mantıyı tarif ediyim burada. Yufkayı açtınız, küçük karelere (3,5-4 cm lik) böldünüz, kıymayı (çeşitli karkılarda koyabilirsiniz) karenin içine koydunuz, uçlarını birleştirip tepside hafif kızarttınız, ondan sonra hafif hafif su ilave ederek (Su fazla olmayacak) haşlarmış gibi bir duruma getirdiniz. Yoğurt sosla beraber afiyetle yiyin.
Ama bu yemeğin yararlı ve doğal olmadığını söyliyim tabiki.
Mantıyı tarif ediyim burada. Yufkayı açtınız, küçük karelere (3,5-4 cm lik) böldünüz, kıymayı (çeşitli karkılarda koyabilirsiniz) karenin içine koydunuz, uçlarını birleştirip tepside hafif kızarttınız, ondan sonra hafif hafif su ilave ederek (Su fazla olmayacak) haşlarmış gibi bir duruma getirdiniz. Yoğurt sosla beraber afiyetle yiyin.
Ama bu yemeğin yararlı ve doğal olmadığını söyliyim tabiki.
- iyikibenUsta Üye
Puanlar : 1810
Geri: Anamın Gastamonu Yemekleri
08/02/11, 06:51 pm
kırsal kesimlerde erkeğe pek iş yaptırmazlar ama,güzel bir şey bu.erkeklerin de bu tür işlere elinin yatkın olmasında fayda var bence.
- MisafirMisafir
08/02/11, 08:03 pm
Kastamonu'da olmuyor bunlar. İstanbul'da. Be doğma büyüme İstambul'dayım. Aile eskiden göç etmiş İstanbul'a.
- MEHRİAsil Üye
Puanlar : 132
11/02/11, 04:23 am
- ETeRNiTYAcemi Üye
Puanlar : 93
21/02/11, 03:52 am
10 numara etsiz çiğ köfte yaparım