Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 48 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 48 Misafir

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  şuanda  Forum  

şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 500

hafıza 0 Empty hafıza 0

20/02/11, 01:51 pm
Bendeki unutkanlığın derecesine bakın.İlacı almayı unutmayım diye cep telefonunun alarmını kuruyorum.Alarm çalıyor.gidiyor kapatıyorum.sonra ilaç almayı yine unutuyorum..

hafıza zaten 0..
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

hafıza 0 Empty Geri: hafıza 0

21/02/11, 04:23 pm
ne geçmiş ne gelecek..aklıma hiç birşey gelmiyor...sürekli balık hafızasıyla dolaştığım için nasıl akşam oluyor anlamıyorum..
iyikiben
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 1810

21/02/11, 07:21 pm
sana doğal bir hafıza ilacı yürüyüşü öneriyorum ki zaten yürüyüşlere başlamışsın.
Amerikalı bilim adamları, düzenli yürüyüş yapanların hafızalarında, bir yılda büyük artış olduğunu, 45 yaşından sonra en az 3 gün düzenli yürüyüş yapılmasını istediler.
Harward Tıp Okulu öğretim üyesi Dr. Aoron P. Nelson, zinde bir beyne sahip olmanın temel kuralının hergün egzersiz yapmak olduğunu belirtiyor.

Günde 30-45 dakika, haftada en az 4 gün yürümeye, iş saatlerinde daha çok aktif olmaya, kısa mesafelerde taşıt kullanmamaya özen gösterilmesini tavsiye eden Nelson, özellikle yürümenin beyin sağlığı ve yeniden yapılanma sürecini olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Beynin yeni yetenekler kazanabilmesi, beyin hücreleri arasında güçlü ve yoğun yeni bağlantılar oluşturabilmesinin başlıca desteklerinden birinin de düzenli ve ılımlı egzersizler olduğunu aktaran Nelson, şu önerilerde bulundu: 'Özellikle beyni etkileyen ilaçları doktor önerisi olmadan kullanmayın. Reçetesiz satılan ilaçları rasgele yutmayın. Vitaminlerden yararlanın. E ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerin, selenyum gibi serbest radikal avcısı minerallerin hücreleri oksitlenmekten koruyan güçlerinden faydalanabilirsiniz. Yeteri kadar B vitamini, özellikle B12 vitamini aldığınızdan emin olun. Hayata bağlı kalın. Hayatınıza önem katan bağları iyice sıkılaştırın. Huzurunuzu koruma ve güçlendirmeye bakın. Aileniz, dostlarınız, işiniz, hemşerilik ve vatandaşlık bağlarınıza, inançlarınıza daha sıkı sarılın. İnsanlarla daha sık birlikte olmaya, aileniz ve arkadaşlarınızla olumlu ilişkiler kurmaya ve sosyal aktivitenizi çoğaltmaya çalışın.'

Alkol kullanımının da unutkanlığa neden olduğunu belirten Nelson, ayrıca, 8 saat uyku uyumanın da önemli olduğunu vurguladı. Stresten uzak durulması gerektiğini ifade eden Nelson, şöyle devam etti:

'Kontrolsüz, uzun süreli ve aşırı stres ise dikkati sürdürme kapasitesini yok etmekte, unutkanlığı tetiklemekte. Yeni şeyler öğrenmeye devam edin. Her yeni bilgi ve beceri birer bellek egzersizidir. Yeni sporlar, hobiler, araştırma alanları, heyecanlı ve zevkli problemler, ezberlenen yeni şiirler ve yeni diller beyniniz için en güçlü vitaminlerdir. Özellikle televizyon seyretmek gibi pasif faaliyetleri azaltın. Televizyon karşısında geçirdiğiniz saatler sadece bedensel değil, ruhsal sağlığınızı da kötü yönde etkiler.'

27.08.2008 13:45

2 yıl, 5 ay önce

Kaynak: www.timeturk.com

şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye

21/02/11, 08:58 pm
evet, bende B12 de düşük..teşekkürler iyikiben.

bu arada ben hergün düzenli 1 saat yürüyorum.hava nasıl olursa olsun çıkıp yürüyorum.hatta yakında bir cimnastik parkı var.oraya gidip cimnastik hareketlerde yapıyorum.ama bu hafıza konusunda maalesef umudum yok. Sad

maalesef..