Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 102 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 102 Misafir :: 2 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

Forum  şuanda  dinliyorsunuz  

risperdion
Acemi Üye
Acemi Üye
Puanlar : 33

Yinede doğmak istermiydiniz Empty Yinede doğmak istermiydiniz

20/03/11, 10:42 pm
Şizofreni olacağınızı doğmadan biliyor olsaydiniz yinede dünyaya gelirmiydiniz
iyikiben
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 1810

Yinede doğmak istermiydiniz Empty Geri: Yinede doğmak istermiydiniz

21/03/11, 04:03 pm
şizofreni benim hayatımdan çok şey ---ürdü ,atak zamanlarımda aileme ağladığım çok olmuştur keşke doğmasaydım diye ama düşe kalka da olsa yaşamak güzel...
risperdion
Acemi Üye
Acemi Üye

21/03/11, 04:25 pm
keşke doğmasaydim artık böyle yaşamak istemiyorum demiyen bi şizofreni hastası yoktur bence ama dediğin gibi kesinlikle hayat düşe kalka acısiyla tatlısıyla yaşamaya değer bende çok çektim hastalığım başladığında ben şırnakta askerdim ve 8aylık oğlum ege üniversitesi organ nakli bölümünde yatıyordu izine göndermediler kollarımi göğsümü bacaklarımi kestim en sonunda izine geldim oğluma karaciğerimin bir parçasını verecektim(kendini yenileyen tek organ karaciğerdir) eşim bizi hastaneden bırakıp gitti oğlum 9aylık oldu vefaat etti.madde kullanmaya başladım sonra topladım kendimi tedavime devam ettim 3sene önce tekrar evlendim bi oğlum oldu çok mutlu bir hayatım var ilaçlarimi düzenli kullanıyorum en büyük desteği annem ve abimden gördüm onların sayesinde mutluyum(annem babam ayrı babam yıllardir şizofreni hastası on senedir hastalığını kabullendi tedavisine devam ediyor pişmanlıklarinla yaşıyor) burada anlatmak istediğim konunun özü hastaligimizi kabullenip tedavimizi ihmal etmeyecek bu hastalığa pes etmeyeceğiz insan ne yaşarsa yaşasın hayat yaşamaya değer.
ibrahim uyanık
ibrahim uyanık
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 327

21/03/11, 05:14 pm
şizofren olmakla olmamak arasında kaldım
.şizofren olunca deli oluyosun ciddiye almıyorlar.hukuki yönden çok zorluk yaşadım.okulu bitiremedim , insanların alaycı tavırlarlarına maruz kaldım.
şizofren olunca toplumun dışında hissediyosun kendini .
şizofren olmayınca herşey senin kontrolunda ve güdülenmiyosun.
bir daha bu evrene teşrif etme gibi niyetim yok.
risperdion
Acemi Üye
Acemi Üye

21/03/11, 07:45 pm
İbrahim kardeşim sana hak veriyorum milletin seninle dalga geçtiğini uçmuş bu diye duyduğun fısıltılar bunları hepimiz yaşadık ama senin gibi pes etmeyen ilklere imza atan çok hasta arkadaşımız abimiz kardeşlerimiz var en kısa örnek googleden şizofren yazar aytekin özdemir diye bi ara ve oku adam neler başarmış ilaç raporunü bile yayımlamış kitaplari mükemmel sende pes etme hiçbirşeyin senin canını sıkmaya değecek kadar önemli olmadığını farket bence hayat yaşamaya değer kendine iyi bak
MEHRİ
MEHRİ
Asil Üye
Asil Üye
Puanlar : 132

21/03/11, 11:49 pm
. Başkalarına garip gelen düşünceler 4. Çökkünlük mutsuzluk İnatçı belirtiler kişinin yaşamını olumsuz etkiler.Kişiden kişiye değişen başa çıkma yöntemleri inatçı belirtilerin olumsuz etkisini azaltmakta işe yarayabilir. Hastalar için 10 emir
Birinci Emir
İlaçlarını almayı aksatmayacaksın
Sorunları çözmek için ilacın tek başına yeterli olmadığını biliyoruz.İlacı yutmayı kolaylaştıracak sosyal destek programlarına da ihtiyaç var.
İkinci Emir
Gününü ve geceni iyi ayarlayacaksın. Yeteri kadar uyumaya özen göstereceksin.
Uyku biraz tartışmalı bir konu. Yeterince uyumazsanız bunun ardından hastalığınız alevlenme dönemine girebilir. Öte yandan bazı şizofrenler çok fazla uyuyorlar. Öğlenden sonra saat ikide hala üzerinde pijamaları olan kişiler tanıyoruz. Bu kişilerin boş zamanlarında ne yapacağını bilmemesi de çok doğal çünkü bu saatleri uyuyarak geçiriyorlar. Yeni grup ilaçların uyku verici yan
etkileri daha az. Hepimiz uykudan kazandığımız zamanı nasıl değerlendireceğimizi düşünelim.
Üçüncü Emir
Stresten uzak duracaksın
Söylemesi kolay yapması zor...
Dördüncü Emir
Herkesin her gün yaptığı şeyleri sen de yapacaksın
Şizofrenisi olan kişiler de günde üç öğün yemek yemeli ; düzenli aralıklarla banyo yapmalı traş olmalı. Ayrıca evini ya da odasını temiz tutmalı. Temizlik yapma konusunda güçlük çekiyorsanız
yakınlarınızdan yardım istemelisiniz.
Beşinci Emir
Uyuşturucudan uzak duracaksın; alkol ve sigarada aşırıya kaçmayacaksın.
Sokakta satılan uyuşturucu ya da uyarıcı maddeler hepimiz için tehlikeli ve yasak. Bağımlılık yapan ya da geçici bir keyif veren ilaçlardan da uzak durmalı. Bu tür ilaçlar sanki sıkıntıları rahatlatıyor gibi düşünülse de psikotik alevlenme dönemleri
arasındaki iyilik dönemlerini kısaltıyor.
Alkol ne iyi ne kötü. Ancak çok içmemeye dikkat etmeli.
Şizofrenisi olup da sigara içmemek neredeyse imkansız gibi ancak aşırı sigara içmenin kullanılan ilaçların olumlu etkilerini zayıflattığını hatırlatalım.
Altıncı Emir
Yaşantının belirli bir düzeni olacak
Hep aynı saatte yatmaya kalkmaya yemek yemeye özen göstermek gerekiyor.
Yedinci Emir
Her gün için program yapacaksın
Bütün gününü yatakta geçirmeyeceksin. Her gün yararlı bir şeyler yapamaya gayret et. İsteksizliğinin üstesinden gelerek ev dışındakı faaliyetlere katılmaya çalış.
Sekizinci Emir
Başkalarıyla bağlantıyı kesmeyeceksin
Arkadaşlarınla ve diğer psikotik hastalarla tanıdıklarınla ilişkini sürdürmelisin. Psikotik insanlar bazen çevreden uzaklaşma eğiliminde olurlar. Bu da iyi bir işaret değildir.
Dokuzuncu Emir
Psikiyatristinle ve tedavi ekibiyle bağlantını kesmeyeceksin
Hastanelerdeki bürokratik işlemlerin sıkıcılığı nedeniyle bu bazen güç olsa da...
Onuncu Emir
Her hafta jimnastik ya da bedensel egzersiz yapacaksın
Böyle bir alışkanlığı olmayanlar için başlangıçta zor gelebilir.
Bunun en kolay yolu her gün düzenli olarak yürüyüş yapmak. Her sabah yarım saat ya da sabah akşam. Ayrıca evde jimnastik yapabilirsin ya da bir jimnastik salonuna kaydolabilirsin.
Sinsi hastalık ŞİZOFRENİ..Hazırlayan: Sinem EMİNOĞLU
Hayata tutunma dersleri
Şizofreni ilaç ve davranış tedavileri ile kontrol altına alınabiliyor. Sosyal becerilerin geliştirilmesi hastalıkla mücadeleyi kolaylaştırıyor. Bu hastalar birçok uğraşı alanı gibi sanatta ve bilimde de başarılı olabiliyor
Toplumdaki yanlış inanışlardan biri şizofreninin tedavi edilemediği düşüncesi. Oysa modern tıbbın son olanakları ile hasta ve yakınları mutlu sona ulaştırılıyor. Şizofrenlere öncelikle hastalıklarını kabullenerek onunla birlikte yaşama dersleri veriliyor. Tedavide ise davranış terapileri önemli rol oynuyor. Uzmanların ifadesi ile hazır balık vermek yerine balık tutmak öğretiliyor. Hastanın meslek yaşantısına devam etmesi en önemlisi yaşamdan keyif alması hedefleniyor. Verilen dersler arasında bir sohbeti başlatma sürdürme ve sonlandırma gibi iletişim konusu bile bulunuyor.
İ.Ü İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Üçok şizofrenlere ağırlıklı olarak 'hayatla başa çıkma yöntemlerini' öğrettiklerini belirterek hastaların düzelme dönemini şöyle anlatıyor: 'Akranlarına göre daha az arkadaşı vardır daha az sosyal temas kurabilir. Ancak işine devam edebilir. Örneğin hastalık öğretmenlik yapmasına ya da bakkal dükkanı işletmesine engel değil. İyilik döneminde ise mesleğine devam etme imkanı daha da artar.'
Arkadaşları ile ilişkiyi kesmesin Prof. Dr. Alp Üçok şizofreni ile mücadele eden hastaların daha güçlü olmasını sağlayacak önerileri şöyle sıralıyor:
Başkalarıyla bağlantıyı kesmesin. (Arkadaşlarıyla diğer psikotik hastalarla ve tanıdıklarıyla ilişkini sürdürsün.)İlaçlarını almayı kesinlikle aksatmasın. (Sorunları çözmek için ilaç da tek başına yeterli değil. İlacı yutmayı kolaylaştıracak sosyal destek programlarına ihtiyaç var.) Gününü ve gecesini iyi ayarlasın (Yeterince uyumazsa hasta alevlenme dönemine girebilir. Öte yandan bazı şizofrenlerin çok fazla uyuduğu biliniyor.) Stresten uzak dursun.Her hafta jimnastik ya da bedensel egzersiz yapsın.
Herkesin her gün yaşadığı gibi yaşasın. (Günde üç öğün yemek yemeli düzenli aralıklarla banyo yapmalı tıraş olmalı. Ayrıca evini ya da odasını temiz tutmalı. Temizlik yapma konusunda güçlük çekiyorsa yakınlarından yardım istemeli.) Uyuşturucudan uzak dursun alkol ve sigarada aşırıya kaçmasın.(Geçici keyif veren ilaçlardan da uzak durmalı. Bu ilaçlar sıkıntıları gideriyor gibi düşünülse de alevlenme dönemleri arasındaki iyilik dönemlerini kısaltıyor. Aşırı sigara içmek kullanılan ilaçların olumlu etkilerini büyük ölçüde olumsuza çeviriyor.) Yaşantısı çok düzenli olsun. (Hep aynı saatte yatmaya kalkmaya yemek yemeye özen göstermeli.)Her gün için program yapsın (Bütün gününü yatakta geçirmesin. İsteksizliğin üstesinden gelerek ev dışındakı faaliyetlere katılmalı.) Psikiyatristiyle ve tedavi ekibiyle bağlantıyı asla kesmesin.
Kendisini iyi hissettiğinden ilaç almayı unutmak ya da ihtiyacı olmadığını düşünmek.

alıntıdır
risperdion
Acemi Üye
Acemi Üye

23/03/11, 11:47 pm
Bir on yargıyi ortadan kaldırmak bir atomu parçalamaktan daha zordur.kaderimiz böyle imiş ama insanların şizofrenilere deli demesi düzeltilemez en güzeli günlük hayatımızda saklayalim bu hastaligimizi
Misafir
Misafir

24/03/11, 05:45 am
Yağmurlu bir günde doğdum anamdan
Gökler ağlıyormuş ben doğdum diye
Doğarken şizofren olur mu insan
Ömrüme verilen bu yalan niye

Ne yaptım örgüt ben yalan duyacak
Sevipte ömrümce acı duyacak
Hangi günüm bana derman olacak
Hangi günüm bana derman olacak

Dost diye sarıldı bağrım kanadım
Mutluluk aradım ömrüm ağladı
Vurdu süründürdü felek tokadı

Niye sizce?
risperdion
Acemi Üye
Acemi Üye

24/03/11, 09:27 am
Şimdi tahta kafa bu değiştiripte yazdığın şarkının orjinalı ali sevene ait ama genelde yaygın olarak bülent ersoydan biliniyor aklıma değişik değişik düşünceler geliyor bülent ersoyami özeniyorsun yoksa çekinme kimse senin bu tercihinden dolayı dışlamaz :-) sen yinede bizim arkadasimizsin biliyorsun bu forumda herkez seni canı gönülden seviyor.açık açık yaz ne yaptım allahım ib.. Doğacak de örgüt de öyleyim de örgüt yaptı de:-)
Similar topics