- eddingGedikli Üye
Puanlar : 533
.
10/02/12, 12:33 pm
.
- MisafirMisafir
Geri: .
10/02/12, 02:22 pm
Evet aynen öyle 1999 yazında şizofren tanısı koydular 3-4 sene sonra bipolar dediler
- lailaGedikli Üye
Puanlar : 225
10/02/12, 11:36 pm
Değişik bir bilgi..
Bu arada birşeyi çok merak ediyorum, Nedir bu şizofreni ? Nasıl bir düşünce biçimine sokuyor insanı ? Bu hastalıkla ilgili bildiğim tek şey gerçekten zeka düzeyi ileri seviyedeki kişilerde görüldüğü. ( çok kitap okuyan, araştırmacı kişilikte olanlarda filan)..
Benim merak ettiğim, yaşama nasıl bir engel veriyor ? yani normal hayattan ayıran tarafları nedir ? Şizofren bir kimse zor anlarında yakınlarından ne bekler ? kendisine nasıl davranılmasını ister ?
İntenette, hastalıkla ilgili bazı yazılara baktım, inceledim. aslında bu hastalığın az da olsa herkeste var olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaşayan her canlının dönem dönem duygu-durumları değişebiliyor. Örneğini tepkilerimiz, heyecanlarımız, duygularımız heran farklı oluyor.. Sadece tek fark * bazıları bu durumu biraz daha ileri seviyede yaşıyor..*
işte benim de merak ettiğim bu, farkında ve bilincinde olduğunuz o fark nedir ?
- MisafirMisafir
11/02/12, 07:48 am
Laila sen şizofren değil misin ? Bu sordukalarının cevabı çok uzun ve yazması da insanı zorlar İçinden gelmez yani
- bekirecrUsta Üye
Puanlar : 673
08/03/12, 10:24 pm
hergün yeni bir şey çıkıyor.okuduklarım doğru olabilir.ama şizofreni ,depresif hallerden farklılıklar gösteriyor.şizofreni bir ileri safha kanımca.
- şizoUsta Üye
Puanlar : 500
09/03/12, 12:00 pm
laila, şizofreniyi herkes farklı bir boyutta yaşıyor.Aklına hiç düşünce gelmeyende var, çok hızlı düşünende.Yataktan çıkamayanda var, gezmeden duramayanda..Ama duygu,düşünce ve davranış bozukluğu ortak.Kendimden örnek vereyim insanları çok kolay dost veya düşman diye damgalıyabiliyorum.En ufak bir hareketlerini bile gözlemliyorum.Duruşundan bakışından bile düşman bellediklerim oluyor çok kolayca.Böyle bir durumda en yakınımdakilerine bile hakaret,küfür edebiliyorum.Bazılarında bu cinayete kadar gidiyor.Dedim ya düşünce bozukluğu.Yani herşeyi kendi kafamda oluşturduğum şablona göre değerlendirme.Ama o şablonda hastalıklı.sorunda orda zaten.Böyle bir durumda istediğim tek şey yanlız kalmak.Zaten kalabalıktan kaçıyorum.Ailemden ise istediğim tek birşey var sinir stres, kavga gürültü yapmamaları.Bu gerçekten beni çok kötü etkiliyor.
edding, bildiğim kadarıyla şizofrenlerin yüksek bir oranında depresyonda oluyor.Nasıl olmasın, kaygı, endişe, korku, okadar çok ki.Depresyon olmaması anormal olurdu.O yüzden olumlu olmak ve pozitif bakmak çok önemli.Tabi bu nekadar bizim elimizde tartışılır.
edding, bildiğim kadarıyla şizofrenlerin yüksek bir oranında depresyonda oluyor.Nasıl olmasın, kaygı, endişe, korku, okadar çok ki.Depresyon olmaması anormal olurdu.O yüzden olumlu olmak ve pozitif bakmak çok önemli.Tabi bu nekadar bizim elimizde tartışılır.