Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 29 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 29 Misafir

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  şuanda  Forum  

Misafir
Misafir

:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! Empty :=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var !

06/03/12, 09:07 am
DEĞERLİ ŞİZOFREN ARKADAŞLARIM king Aşağıdaki fotoları somut görsel anlatımda kullanacağım Bakalım ilginizi çekecek mi ? Bu kuşlar yaklaşık 9 aydır bendeler ve sürekli kafesteler.Hani şizofreni di bizim ruhsal kafesimiz ya Şu hayvanları odaya salayım dedim Biraz özgürlüklerini yaşasınlar diye
:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! 38f1m
Maviyi eldivenle (ısırıyor) alıp yere bıraktım sarıyı da aynı şekilde Tvnin üstüne koydum İdrek gözlemlerimi yazıyorum buraya arkadaşlar...Hayvanların ikisi de yaklaşık 10 dak. boyunca kanatlarını oynatmadan öyle beklediler Sağa sola ufak yürüyüşler dışında hiçbir şey yapmadılar.Sonra sarı(dişi) ve maviye(erkek) hırpalamadan dürtükledim Uçmaya zorlayacak dokunuşlar yaptım Sarı olan yere düşerken kanatlarını çırptı ama uçamadı ama yastığın üstüne düştü canı fazla yanmadı. Mavi olan ise havada asılı kısa bir bocalamanın ardından acayip bir enerjiyle kanat çırpmaya başladı Doğasında olan uçma davranışını özgürce yapmaya başladı.
:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! 38f7t
..Abartmıyorum; kafasını duvara çarptı hatta uydu reciver'a toslayıp ayarı bozdu :=)) VİDEO KAYIT İMKANIM OLSA BURAYA EKLERDİM; ÇOK DAHA İYİ ANLARDINIZ BÖYLE DESTAN YAZMAMA GEREK KALMAZDI Sonra mavi kuşuçmaya alıştı ve 9 aylık kafes esaretinin acısını çıkartır gibi (anladınız...) Sarı olanda ise tam tersi birşey vardı Düştüğü yerde öylece bekledi SANKİ KANATLARI YOKMUŞ gibi Hani öğrenilmiş çaresizlik mi neydi Uçmaya zorlayacak hafif müdahaleler yaptım Elime alıp 1 metreden havaya bıraktım Kanatlarını çırptı ama sadece düşüsünü yavaşlatabildi. Gene yere indi ve bekledi.
:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! 38fbt
Bu hayvanlar 9 aydır aynı kafesin içindeler ve sürekli birlikteler Hatta yuva bile aldım ama şimdlik yakınlaşmaya niyetleri yok :=)) Neyse efendim bu çelişki bana çok tuhaf geldi ve bizim ŞİZOFRENİ gerçekliğine paralel bir çağrışım yaşadım; ŞİZOFRENİ ile mücadele edenler ve pes edenler Bu sadece karşılaştırmadır. Mavi kuş bana mücadele edenleri anımsattı Mavi kuş odanın içinde fırıl fırıl abartısız 3-4 dak. boyunca uçtu durdu Özgürlüğün tadını alıyordu :=)) Hatta kütüphanenin arkasına düştü arada yardım edip çıkardım vs.
:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! 38flc
Bunlar olurken Sarı kuş hala yerdeydi ve mücadele adına hiçbir şey yapmıyordu Aynen üstteki resimdeki gibi eldivenle (ısırıyor) elime aldım; MÜCADELEDEN KAÇTIĞI SF ONU ELE GEÇİRMİŞTİ; YOK ZANNETTİĞİ KANATLARINI kullanamayacak hale getirmişti. Hayvanı sıkıp canını yakmadan kafesin içine koydum ve KAFESİN KAPAĞINI AÇIK bıraktım. İlginçtir ki sarı kuş buna rağmen kafesten çıkmaya çalışmadı...Herhalde hala kapalı diye düşünüyordu. Galiba kendini buna alıştırmıştı. Yaklaşık yarım saat böyle geçti...
:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! 38fmq
Sonra mavi kuşa baktım Odamdaki gardrolobun (yanlış yazmış olabilirim) tepesinden bana bakıyordu 2,5 mt civarı Böyle roman yazar gibi bilmişlik tasladığıma bakmayın. Hayvan özgürlüğün tadını bir kere alınca belki de zafer sarhoşu oldu :=)) Uçabildiğini farketti ve kanatlandı... Tabi uzun aradan sonra fazla abanınca da yoruldu haliyle Bu satırları yazarken de hala dolabın tepesinde Müdahale etmek istemiyorum karnı acıkınca kendisi kafese gitsin :=)) ANA FİKİR NEYMİŞ: Ulan kuşu salmışsın uçmuş amma destan paraladın ŞİZOFRENİ ile ne alakası var ? Değil mi ?
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 500

:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! Empty Geri: :=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var !

06/03/12, 12:58 pm
Bence cuk oturmuş.Evden dışarı çıkmaya çıkmaya aynı senin sarı kuşa benzedik.. Mutlu
Misafir
Misafir

:=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var ! Empty Geri: :=)) Şizofren muhabbet kuşlarım var !

07/03/12, 09:42 pm
Mutlu ehehehe
bekirecr
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 673

14/03/12, 10:46 pm
kuşlar aylarca kafes içinde dura dura pasifize olmuşlar.serbest bırakınca da zor hareket eder olmuşlar.şizo ne kadar zamandır dışarı çıkmıyorsun.ben bugün saat 16 civarı çıktım 18.30 da eve geldim tekrar.dışarda yarım saat kadar yürüdüm.iki ayrı kahveye gittim.kahve de gazete okudum arkadaşlarla biraz sohbet ettim.dışarı çıkınca insan rahatlıyor gerçekten.iyi akşamlar dileğim le.
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 500

15/03/12, 09:50 am
Valla ben hava güzel olursa kendimi de iyi hissedersem bi 45 dakka filan yürüyüş yapıyorum. Zorunda kalırsam dışarda 3-5 saatte geçirebiliyorum.Tamam bunun için mutluyum yataktan kurtuldum ama sorun bu değil.Bu sefer ki sorunum hiç bişeyden zevk alamamam.Buna anhedoni diyorlar.Hayatın hiç bir anlamı kalmıyor.Bunu en kısa sürede bir doktora sormam lazım, geçici mi kalıcı mı diye.
Similar topics