Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 162 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 162 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  Forum  şuanda  

Goker
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 4

Merhabalar, bir sorum olacaktı.. Empty Merhabalar, bir sorum olacaktı..

15/06/12, 10:13 pm
Öncelikle merhabalar herkese..

Buradaki çoğu kişinin aksine benim bir şizofreni hastalığım yok. Sadece şizofreni ve bunun gibi ruhsal hastalıklara karşı ilgim var, araştırmak ve bilgi edinmek istiyorum. Ayrıca durum hikayeleri yazıyorum ve yazılarımda toplumumuzun önyargılarına da fazlasıyla değiniyorum. Ancak takdir edersiniz ki bilgilerim teorik kaldığı için bir de sizin içinizde olmak istiyorum. Eğer herkese açık etkinlikleriniz ya da sizinle beraber yapabileceğim etkinlikleriniz varsa katılmaktan memnuniyet duyarım..

Şimdiden teşekkürler.
iyikiben
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 1810

Merhabalar, bir sorum olacaktı.. Empty Geri: Merhabalar, bir sorum olacaktı..

15/06/12, 10:23 pm
merhaba,öncelikle konuya duyarlılığın için teşekkür ederiz,forumdaki yazıları okursan zaten yeterli bilgi edineceğini düşünüyorum ama chat bölümüne de katılabilirsin.nerede yaşadığını yazmamışsın,yaşadığın yerde dernek varsa oradaki üyelerin faaliyetlerine katılabilirsin.
Goker
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 4

15/06/12, 10:29 pm
Haklısınız, forum'u çekilen belgesel sayesinde tanıdım. İstanbul'da oturuyorum, forum'u incelemeye başladım. İlginiz için teşekkürler
şizo
şizo
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 500

16/06/12, 08:00 am
Merhaba Göker.Bilmen gereken şu; Şizofreniden daha ağır bir hastalık olamaz.

İstersen kısaca özetleyeyim hastalığı;

Şizofrenlerin %10 u intihar ediyor, bundan kurtulduysan bir kısmı yatalak veya bakıma muhtaç hale geliyor, bundan kurtulduysan bir kısmında beyin yıkımı oluşuyor, bundan kurtulduysan bir kısmı sürekli sigara içmekten kanser oluyor, bundan kurtulduysan bir kısmı %60 bir kısmı %45 rapor alarak hayatlarının geri kalanında bir engelli oluyor,ve yine bir kısmı hayat boyu hiçbirşeyden zevk almıyor, bundanda kurtulduysan hastaların 1/3 ü hiçbir tedaviye yanıt vermiyor,son olarak bundanda kurtulduysan en iyi ihtimelle ömür boyu ilaç kullanıyorsun.

Sormak istiyorum şizofreniden daha ağır bir hastalık olabilirmi? anlattıklarımın eksiği var fazlası yok!
fatih-1990
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 1

05/07/12, 11:45 am
Herkeze merhaba ben şizofreni hastası babasıyım. Hasta olanlara ALLAH Şifa versin. Gerçektek çok zor bir hastalık. Bunu beraber yaşayanlar çok iyi bilirler. Böyle bir sitede Hasta ve yakınlarının bir araya gelmesi güzel, hastalığın kesin tedavisi olsaydı ama maalesef yok. Her gün gözünün önünde hasta bir çocuğuna hiç bir faydan olmaması sadece ilaç vermek ne kadar acı, Hasta olanlara ALLAH'dan şifa dilerim.
Misafir
Misafir

09/07/12, 01:54 pm
Goker demiş ki: takdir edersiniz ki bilgilerim teorik kaldığı için bir de sizin içinizde olmak istiyorum. Eğer herkese açık etkinlikleriniz ya da sizinle beraber yapabileceğim etkinlikleriniz varsa katılmaktan memnuniyet duyarım..

Şimdiden teşekkürler.
Taksimde şizofreni dostları derneğine gidebilirsin