Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 201 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 201 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

şuanda  dinliyorsunuz  Forum  

iyikiben
Usta Üye
Usta Üye
Puanlar : 1810

Akıl hastanesi, boş yatak olmadığı için hasta kabul edemiyor Empty Akıl hastanesi, boş yatak olmadığı için hasta kabul edemiyor

12/09/12, 11:47 am

Hastayı psikolojik tedaviden çıkarttıklarını belirten Ayer, "Ahmetli ilçesindeki hastanemizi bu amaçla kullanıyoruz. Manisa'da bir de hamamımız var. Valilik bize hamam tahsis etti. Şizofren hastalar için çok yararlı. Sivil bir ekiple, belirlediğimiz evlere gidiyoruz. 3 tepkiyle karşılaşıyoruz. 'Buyurun girin, biz hastaneyle iletişim içinde bulunmak istemiyoruz, giremezsiniz bizim hastamız yok.' Biz 'buyurun' diyenden giriyoruz içeri. Hamamımızı, yapılandırılmış bir tedaviyle hastalarımıza sunduk. Hamamda ikramlarda bulunuyoruz. Etkinlikler düzenliyoruz. Hastalar, önce izliyorlar. O anlamda biz de onları tanıyoruz. Ardından yönlendirmeler başlıyor. Aynı zamanda hastalara müzikle tedavi uyguluyoruz. Arabesk, pop ve rock hastayı bozuyor. Klasik müzik dinletiyoruz. Çello dinletileri, çiçek dikimleri, akvaryumlar her biri olumlu etki yaptı." diye konuştu.

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde genelde boş yatak olmadığını belirten Ayer, "Hasta yoğunluğu var. Yoğunluk, giderek artıyor. Biz hastalarımızın toplum içinde var olmalarını sağlamalıyız. Buna mecburuz. Göreve geldiğimde ortalama hastaların yatış süreleri 51 gündü, ben bunu 24 güne indirdim. Bunu da dışarıda tedavi imkanlarıyla gerçekleştirdik. Ahmetli Hastanesi'ne talip olduk. Orasını farklı bir üs haline getirdik. Manisa'da tedavisini tamamlayan hastaların Ahmetli'ye geçişini sağlıyoruz. Eğitim temelli bir üretim başlatıyoruz. Oradaki tarlaların ekimini ve hayvancılık seçeneğini getirdik. İsteyen hasta bahçede çalışıyor, isteyen hayvancılıkla uğraşıyor. Bir şekilde üretime katılmalarını sağlıyoruz. Hastaların yaşam şekline müdahale ediyoruz. Hastayı bir şekilde restore ediyoruz. Bizler toplum temelli tedavilerle bu insanları topluma kazandırmaya çalışıyoruz." dedi. (CİHAN)http://www.habergalerisi.com/haber/akil-hastanesi-bos-yatak-olmadigi-icin-hasta-kabul-edemiyor-750175.html

Misafir
Misafir

Akıl hastanesi, boş yatak olmadığı için hasta kabul edemiyor Empty Geri: Akıl hastanesi, boş yatak olmadığı için hasta kabul edemiyor

13/09/12, 03:50 pm
Güzel bir paylaşım olmuş Manisa tıp fak.de sadece 15 tane psik yatak varmış Koca şehir için çok yetersiz ama üstte yapılanlar da umut verici.
Similar topics