- bernaaodabasiYeni Üye
Puanlar : 3
Bir kitap sizleri anlamamı sağladı.
25/09/12, 08:24 pm
Öncelikle merhaba...
Aranıza henüz yeni katılıyorum. Sizin yazdıklarını takip ediyor, ilgiyle okuyordum. Ben ne şizofreni hastasıyım ne de yakınıyım. Benim merakım bir kitapla başladı. Rahmi Vidinlioğlu- ŞİZOFRENİ YALNIZ OYNANMAZ.. Bir arkadaşım vesilesiyle bu kitabı elde ettim. Başlar başlamaz tutulduğumu söyleyebilirim İlk kez bu tarzda bir kitap okuyordum ve okudukca bilgileniyordum. Kitap bittiğinde ise en yakınımı kaybetmiş gibi hissettim insan resmen bir boşluğa düşüyor. Kitap bitmişti ve ben haftalarca, aylarca kitabı düşünür olmuştum. Çünkü yaşanılanlar, anlatılanlar o kadar farklı geliyordu ki... Böyle bir hayatın olduğundan haberdar bile değildim diyebilirim. Ardından araştırmaya başladım bu hastalığın nedenlerini, neler yaşattıklarını. Hakkında yazılan kitaplar aradım durdum. Kısmen bulmuş gibiydim aradıklarımı fakat bu hastalığı yaşayan birinin anlatması daha etkili olur diye düşündüm. Taksim'de bir arada olduğunuz yerler var anladığım kadarıyla gelip sizlerle sohbet etmek istiyorum )
Aranıza henüz yeni katılıyorum. Sizin yazdıklarını takip ediyor, ilgiyle okuyordum. Ben ne şizofreni hastasıyım ne de yakınıyım. Benim merakım bir kitapla başladı. Rahmi Vidinlioğlu- ŞİZOFRENİ YALNIZ OYNANMAZ.. Bir arkadaşım vesilesiyle bu kitabı elde ettim. Başlar başlamaz tutulduğumu söyleyebilirim İlk kez bu tarzda bir kitap okuyordum ve okudukca bilgileniyordum. Kitap bittiğinde ise en yakınımı kaybetmiş gibi hissettim insan resmen bir boşluğa düşüyor. Kitap bitmişti ve ben haftalarca, aylarca kitabı düşünür olmuştum. Çünkü yaşanılanlar, anlatılanlar o kadar farklı geliyordu ki... Böyle bir hayatın olduğundan haberdar bile değildim diyebilirim. Ardından araştırmaya başladım bu hastalığın nedenlerini, neler yaşattıklarını. Hakkında yazılan kitaplar aradım durdum. Kısmen bulmuş gibiydim aradıklarımı fakat bu hastalığı yaşayan birinin anlatması daha etkili olur diye düşündüm. Taksim'de bir arada olduğunuz yerler var anladığım kadarıyla gelip sizlerle sohbet etmek istiyorum )
- bekirecrUsta Üye
Puanlar : 673
Geri: Bir kitap sizleri anlamamı sağladı.
04/07/13, 10:00 pm
merhaba,hasta ve hasta yakını değilseniz neden acaba şizofreni konusuna ilgi duyup ,kitaplar okudunuz.anlıyabilmiş değilim.yaşınız çok genç aman dikkatlü olun ,şizofreniye de yakalanabilirsiniz.ben sizin yaşlardayken ,üniversite de okurken hastalandım,bir daha da belimi toparlıyamadım.hastalık sonradan iki sene önce şizofreniye dönüştü,şimdi dışarı pek çıkamıyorum.arada bir çıkabiliyorum.yıkanmaktan pek hoşnut değilim.hastalık yapıyor tüm bunları gayet tabi ki..
- Alper ALPAcemi Üye
Puanlar : 14
21/09/13, 04:00 am
"Sana gül bahçesi vaadetmedim" adlı kitap bir hayli güzel.
- bekirecrUsta Üye
Puanlar : 673
13/11/14, 08:27 pm
mrb. berna şizofrenik bir kitaba ilgi duymanız ve onu okumanız siz de de bu yönde bir merak olduğunu çağrıştırıyor. şizofrenlerde derece derece kimi daha ağır ,kimi hafif .her şizofren de halüsinasyon görmüyor ve ses duymuyor.başka tür kitaplara ilgi duysanız ve onları da okusanız belki konu dağılır,psikiyatrinin dışına çıkarsınız.gazap üzümleri adlı bir roman okumuştum vaktiyle güzel bir romandı.çiftlik hayatını anlatıyor ve başrol de kısa boylu ama akıllı bir adam ve onun yanın da çam yarması misali bir arkadaşı saf ve aptal biriydi .konu her ikisinin yaşantısının anlatılmasıyla geçiyordu ve bu iki adam arkadaştılar her şeyden önce.