- noofAcemi Üye
Puanlar : 16
Arkadaşımdan şüpheleniyorum lütfen acil yardım edin.
13/01/13, 07:34 pm
Öncelikle merhaba şüphelendiğim arkadaşım doğduğumdan beri tanıdığım bir insan en yakın arkadaşım.Dostum can yoldaşım hatta.Şüphelerim dün başladı,ama öncesine baktım ve aslında herşey apaçık ortadaymış.Ya da yanlış mı düşünüyorum benden daha bilgilisiniz kısaca yön verirseniz bana çok mutlu olurum. Kısa bahsedeyim dün geceden. Bir bardaydık ve sigara içmek istediği için dışarı çıktık sigara bağımlısı bunuda belirteyim. Bana eğilip dedi ki "Şu adamı görüyor musun?" Gösterdiği adam siyah paltolu ortayaşlarda biriydi ve sigara içiyordu başka yöne bakıyordu bizle alakasız yani. Evet görüyorum noldu dedim ve dediki "O beni takip ediyor biliyor musun?" ben güldüm başta çünkü şüphem sıfır ilk defa böyle paranoyakça birşey duyuyorum onun ağzından. Saçmalama bee falan dedim.Ben gülünce bozuldu. Sonra içeri girdik mekana ve benim aklıma çok takıldı gizlice telefonunu kurcaladım mesajlarını.Yaptığım terbiyesizlik ve normal bir insan buna tepki verir ben kurcaladığımı itiraf edince hiç kızmadı. Herneyse sorun buda değil telefonun mesajlar bölümünde '' bu şekilde kaydettiği biri gördüm.Mesajlarını okudum ve içinde bulunduğumuz mekan için ben geldim hani nerdesin tarzında mesajlar aldığını gördüm arkadaşımın.Oda cevap olarak seni göremedim yazmış.Çocuk buna küfür etmiş ve hiç tepki vermemiş cevap olarak ona. Bunları sordum ona o ana kadar '' bu şekildeki kayıtlı adamın kim olduğu hakkında bir fikrim vardı ve bir isim uyduruyorum Ali, Ali'den hoşlanıyor sanıyordum. Son 3 aydır çok içine kapanık olduğu için ona aşık olduğunu kimseyle paylaşmak istemediğini falan sanıyordum. Gülücük olarak kaydettiğin kişi kim dedim.Cevap vermedi 'ali mi?'anlat bana ben senin en yakınınım aliden mi hoslanıyorsun?' dedim. "hee evet evet ali ya" falan dedi.Ama beni tatmin etmedi bu."gece konuşçaz sana herşeyi anlatıcam" dedi.
Eve gittik odasına çıktık ve otururken elinde herzamanki gibi telefon,telefonla ilgileniyor biraz internet daha doğrusu twitter kolik...Ben sitem ettim "ben senin için geldim bırak şu telefonu ya da aliyi anlat bana noldu" falan dedim.Birden bıraktı telefonu kapıyı kitledi."Sana hayatımın en büyük sırrını vericem ama bir kişiye dahi demiyeceksin." dedi ve kimseye söylemem için binlerce yemin ettirdi bana...Bense binlerce yemin ettikten sonra bana dediki "Sanırım Kadir Doğuluyla çıkıyorum."...
Arkadaşlar,arkadaşım kadir doğulu hayranı değil.Hatta ilk defa ağzından kadir doğuluyu duyuyorum.Ben güldüm "nasıl ya?he bende kenan doğuluyla cıkıyorum" falan gibisinden kafa yaptım."Sen benim hislerime değer vermiyorsun" dedi ve gözleri doldu sarıldım ona değer verdiğimi söyledim ve kendimi çok kötü hissettim.O an iyice şüphelendim ve anlat bana dedim herşeyi anlat.
Arkadaşlar şöyle ki,Kadir Doğulu 100.000 tane takipçisi olan falan 100 kişiyi takip eden bir ünlü,benim arkadaşımda twitter fenomeni falan değil normal bir insan. "Ben hava çok yağmurlu" yazdım o da "bu hava ne böyle" yazdı." dedi. Verdiği örnek karşısında şok oldum ne var bunda ya bile diyemedim. Kadir Doğulunun Hande Yenerin eski sevgilisi olduğunu ve Hande Yener'in arkadaşıma sürekli laf soktuğunu söyledi. Ben şok olmuş biçimde dinlemeye devam ettim sonra dedim ki "hiç özelden konuştunuzmu?Direkt olarak sana yazdı mı?". Hayır dedi."Ama benim takip ettiğim tüm sayfalara girip bana tweetler atıyor." dedi. o an bende kayış koptu zaten tüm tweetleri üstüne alınmış...Bu kişi benim en yakın arkadaşım ve çok canım yanıyor. Telefondaki mesajları ve bu kişiyi sorduğumdaysa beni aradı açmadım sonra "Merhaba Ben K." diye mesaj attı dedi.O kişinin kim olduğunu sordum Arkadaşım onun Kadir Doğulu olduğuna EMİN hatta dedi ki "Aramızda kodlaştık Kuzey diyor kendine." dedi.
Arkadaşım 19 yaşında,dizikolik değil.Gayet güzel bir hayatı var.Sadece son dönemlerde internete çok sarmış telefondan giriyor sürekli.
Ben bunu yazarken bile gözlerim doluyor onun nasıl mantıklı bir kız olduğunu biliyorum çünkü böyle birşeyi nasıl kurgulamış beyninde anlayamadım hiçbirşey öyle zeki bi kızdı ki.Aslında son 3 aydır değişti epey içine kapandı dünyadan benden bile soyutladı kendini hiçbişey anlatmaz oldu... Eskidende böyle paranoyaları vardı tüm bakışları üstünde hissetme gibi."Bu gün güzel olmadığım halde herkes bana bakıyor." demişti bir kaç kere.Bende egosunu tatmin ediyor klasik kız tripleri sanmıştım.Bodrumda Teomanın eski sevgilisiyle tanıştığını ve kızın onu kıskandığını iddaa etmişti.Egosal problemleri var sanmıştım hastalık belirtisi olarak görmemiştim.Arkadaşlar sizce abartıyormuyum yoksa arkadaşımda ciddi birşeyler var mı?Duygusal mı bakıyorum olaya?
Buarada dün gece şakayla karışık ona şizofrenmisin kızım sen falan deyip güldüm ve çok sinirlendi sana hiçbişey anlatmıyorum ben şizofrenim ya falan dedi...Psikolojik destek almayı teklif ettim çok kızdı.Tepkileri ya çok fazla ya çok tepkisiz.
Buarada belirtmeliyim ki halası şizofren doktor raporuda var...
Lütfen yardım edin ne yapmalıyım?
Eve gittik odasına çıktık ve otururken elinde herzamanki gibi telefon,telefonla ilgileniyor biraz internet daha doğrusu twitter kolik...Ben sitem ettim "ben senin için geldim bırak şu telefonu ya da aliyi anlat bana noldu" falan dedim.Birden bıraktı telefonu kapıyı kitledi."Sana hayatımın en büyük sırrını vericem ama bir kişiye dahi demiyeceksin." dedi ve kimseye söylemem için binlerce yemin ettirdi bana...Bense binlerce yemin ettikten sonra bana dediki "Sanırım Kadir Doğuluyla çıkıyorum."...
Arkadaşlar,arkadaşım kadir doğulu hayranı değil.Hatta ilk defa ağzından kadir doğuluyu duyuyorum.Ben güldüm "nasıl ya?he bende kenan doğuluyla cıkıyorum" falan gibisinden kafa yaptım."Sen benim hislerime değer vermiyorsun" dedi ve gözleri doldu sarıldım ona değer verdiğimi söyledim ve kendimi çok kötü hissettim.O an iyice şüphelendim ve anlat bana dedim herşeyi anlat.
Arkadaşlar şöyle ki,Kadir Doğulu 100.000 tane takipçisi olan falan 100 kişiyi takip eden bir ünlü,benim arkadaşımda twitter fenomeni falan değil normal bir insan. "Ben hava çok yağmurlu" yazdım o da "bu hava ne böyle" yazdı." dedi. Verdiği örnek karşısında şok oldum ne var bunda ya bile diyemedim. Kadir Doğulunun Hande Yenerin eski sevgilisi olduğunu ve Hande Yener'in arkadaşıma sürekli laf soktuğunu söyledi. Ben şok olmuş biçimde dinlemeye devam ettim sonra dedim ki "hiç özelden konuştunuzmu?Direkt olarak sana yazdı mı?". Hayır dedi."Ama benim takip ettiğim tüm sayfalara girip bana tweetler atıyor." dedi. o an bende kayış koptu zaten tüm tweetleri üstüne alınmış...Bu kişi benim en yakın arkadaşım ve çok canım yanıyor. Telefondaki mesajları ve bu kişiyi sorduğumdaysa beni aradı açmadım sonra "Merhaba Ben K." diye mesaj attı dedi.O kişinin kim olduğunu sordum Arkadaşım onun Kadir Doğulu olduğuna EMİN hatta dedi ki "Aramızda kodlaştık Kuzey diyor kendine." dedi.
Arkadaşım 19 yaşında,dizikolik değil.Gayet güzel bir hayatı var.Sadece son dönemlerde internete çok sarmış telefondan giriyor sürekli.
Ben bunu yazarken bile gözlerim doluyor onun nasıl mantıklı bir kız olduğunu biliyorum çünkü böyle birşeyi nasıl kurgulamış beyninde anlayamadım hiçbirşey öyle zeki bi kızdı ki.Aslında son 3 aydır değişti epey içine kapandı dünyadan benden bile soyutladı kendini hiçbişey anlatmaz oldu... Eskidende böyle paranoyaları vardı tüm bakışları üstünde hissetme gibi."Bu gün güzel olmadığım halde herkes bana bakıyor." demişti bir kaç kere.Bende egosunu tatmin ediyor klasik kız tripleri sanmıştım.Bodrumda Teomanın eski sevgilisiyle tanıştığını ve kızın onu kıskandığını iddaa etmişti.Egosal problemleri var sanmıştım hastalık belirtisi olarak görmemiştim.Arkadaşlar sizce abartıyormuyum yoksa arkadaşımda ciddi birşeyler var mı?Duygusal mı bakıyorum olaya?
Buarada dün gece şakayla karışık ona şizofrenmisin kızım sen falan deyip güldüm ve çok sinirlendi sana hiçbişey anlatmıyorum ben şizofrenim ya falan dedi...Psikolojik destek almayı teklif ettim çok kızdı.Tepkileri ya çok fazla ya çok tepkisiz.
Buarada belirtmeliyim ki halası şizofren doktor raporuda var...
Lütfen yardım edin ne yapmalıyım?
- eddingGedikli Üye
Puanlar : 533
Geri: Arkadaşımdan şüpheleniyorum lütfen acil yardım edin.
13/01/13, 08:25 pm
.
- noofAcemi Üye
13/01/13, 08:33 pm
Diğer şizofreni belirtileri hakkında kısaca bilgi verebilirmisiniz ? Benim gerçekten pek bilgim yok son 2 saattir araştırıyorum öncelikle şunu belirteyim kişisel bakımı yerinde yani banyo yapma süresi uzun değil ve kendine bakıyor fakat genetik olarak halasındada olması beni çok şüphelendirdi. İçine çok kapanık ve tepkisiz örneğin kardeşi laptopu açtığı için evde kıyameti kopardı oysa laptopa girmek onunda hakkı bu noktada normal bir insan hakkı olduğu için tepki verir o ise kapattı pcyi annesi ona kızdı açmasın diye kardeşi haksızken...Aile içinde bu tarz haksızlıklara maruz kaldığını gözlemledim bu etki ediyor olabilir ve ciddi anlamda paranoyakça düşünceleri var.Bizle alakasız adamın bizi takip ettiğini sandı ve çevremde onu görürsem polise gitmem gerektiğini panik yapmamamı yaparsam benim için üzüleceğini söyledi.Bir an kayış kopuyor farklı konuşuyor bi an normale dönüyor dün bunu çok gözlemledim. Acele eder gibi konuşmaları var bazende gereğinden fazla durağan. Yapı olarak hassas duyarlı duygusal bi kız zaten.
Psikolog konusunda dün gece çok ısrar ettim ve ısrarım sonucu kaçtı benden dediklerini unutmamı kimseye bahsetmememi söyledi.Benim psikolojik problemlerim var sen en yakınımsın doktorla bir ol bana yardımcı ol dedim hiç bi şekilde gelmek istemiyor psikoloğa.
Bu salı için randevu aldım ben tek başıma gideceğim psikologla bir görüşeceğim.
Yardımlarınız için teşekkürler...Birde diğer belirtileri öğrenebilirmiyim?
Psikolog konusunda dün gece çok ısrar ettim ve ısrarım sonucu kaçtı benden dediklerini unutmamı kimseye bahsetmememi söyledi.Benim psikolojik problemlerim var sen en yakınımsın doktorla bir ol bana yardımcı ol dedim hiç bi şekilde gelmek istemiyor psikoloğa.
Bu salı için randevu aldım ben tek başıma gideceğim psikologla bir görüşeceğim.
Yardımlarınız için teşekkürler...Birde diğer belirtileri öğrenebilirmiyim?
- eddingGedikli Üye
13/01/13, 08:54 pm
.
- noofAcemi Üye
13/01/13, 09:03 pm
Çok tesekkur ederım bu saydıklarınız içinde şimdi aklıma gelen yazın kışlık kışın yazlık giyinmesi var..Örneğin dışarda kar varken geçen hafta şortla dışarı çıkıp üşümediğini idda etmişti ve yazın bodrumun o sıcağında el ve ayak bileklerine kadar kapalı giyinmişti nedenini sorduğumda kapalı giyimin erkeklerin ilgisini daha çok çektiğini bardaki tüm erkeklerin ona baktığını söylemişti hatta oraya şarkı söylemeye çıkan grubun solistine kafayı takmıştı 1 2 ay yaklaşık onunla kafayı bozmuştu onunda her tweetini üstüne alınıyordu...Siz yazdıkça hatırlıyorum.Kendini gereğinden önemli sanıyor evet anlatma isteği aksine herşeyi gizleme isteği var örneğin ailesi sigara içtiğini bildiği ve izin verdikleri halde gizlice içer...Zaten asosyal hiç dışarı çıkmaz odasında durur daha çok hatta annesinin kendisiyle hiç zaman geçiremediği için yakındığını dile getirmişti bir defasında. uzman konusunda ilk seansa tek gideceğim ondan sonrakine onu bi şekilde ---üreceğim..
- eddingGedikli Üye
13/01/13, 09:13 pm
.
- noofAcemi Üye
13/01/13, 09:14 pm
Teşekkür ederim.
- Kemal_KarabıyıkYeni Üye
Puanlar : 2
24/01/13, 04:12 am
Arkadaşın şizofreni olmuş geçmiş olsun. Sen onu acil bir psikiyatriye ---ür.
Büyüklenme
Takip edildiğini sanma
Sanatçılar ile arkadaşlık yaptığını sanma ( bunlar olabilir ama bunun öyle bir durumuda olmadığı için ilgi arıyor belli. )
Şizofreni basit bir hastalıktır.
Hastanede 1 ayda tedavi ederler.
Psikologa veya psikiyatriye gitmek demek deli olunduğu anlamına gelmez.
Her insanda önemli insan olma isteği ,
en zeki olduğunu iddaa etme özelliği
insanların hepsi tarafından beğenilme isteği
hatta fırsatını bulursa insanları kendisine biat ettirip onları yönetme isteği ( demokrasi var artık sandıkta işi çözüyoruz , eskisi gibi kanlı iktidar savaşları geride kaldı. )
Kendini güvende hissetme isteği
Güvende hissetmez ise temkinli , tedbirli olma isteği
uzayı , galaksileri araştırma isteği
dinleri araştırma isteği , allah varmı yok mu , peygamber gerçekmi değilmi öğrenme isteği
vb vardır.
Olmayan hiç kimse yoktur. Şizofreniler bunları daha fazla abartarak yaşarlar. Normal statü sahibi , iş sahibi , kariyer sahibi veya kendi halinde yaşayan vb insanlarla aralarındaki fark odur.
Bir konuya takılıp sadece bunları kendilerinin düşündüğünü hiç kimsenin düşünmediğini sadece kendilerinin düşündüklerini zannederler ve bu yüzden ya kendilerini çok zeki zannederler veya bu konuda yalnız zannederler ...
Sen arkadaşını psikiyatriye gitmesini söyle , beyin röntgenlerini çektirsinler , psikoterapi uygulasınlar.
Psikiyatrlarda senin benim onun gibi insan , sadece bazı insanlar neden bu düşüncüleri çok abartarak yaşıyorlar ve beyinde hangi bölgede bozulmalar oluyor araştıran 6 sene tıp okumuş 2 sene uzmanlığını yapmış 4 sene doktora okumuş kişilerdir.
Büyüklenme
Takip edildiğini sanma
Sanatçılar ile arkadaşlık yaptığını sanma ( bunlar olabilir ama bunun öyle bir durumuda olmadığı için ilgi arıyor belli. )
Şizofreni basit bir hastalıktır.
Hastanede 1 ayda tedavi ederler.
Psikologa veya psikiyatriye gitmek demek deli olunduğu anlamına gelmez.
Her insanda önemli insan olma isteği ,
en zeki olduğunu iddaa etme özelliği
insanların hepsi tarafından beğenilme isteği
hatta fırsatını bulursa insanları kendisine biat ettirip onları yönetme isteği ( demokrasi var artık sandıkta işi çözüyoruz , eskisi gibi kanlı iktidar savaşları geride kaldı. )
Kendini güvende hissetme isteği
Güvende hissetmez ise temkinli , tedbirli olma isteği
uzayı , galaksileri araştırma isteği
dinleri araştırma isteği , allah varmı yok mu , peygamber gerçekmi değilmi öğrenme isteği
vb vardır.
Olmayan hiç kimse yoktur. Şizofreniler bunları daha fazla abartarak yaşarlar. Normal statü sahibi , iş sahibi , kariyer sahibi veya kendi halinde yaşayan vb insanlarla aralarındaki fark odur.
Bir konuya takılıp sadece bunları kendilerinin düşündüğünü hiç kimsenin düşünmediğini sadece kendilerinin düşündüklerini zannederler ve bu yüzden ya kendilerini çok zeki zannederler veya bu konuda yalnız zannederler ...
Sen arkadaşını psikiyatriye gitmesini söyle , beyin röntgenlerini çektirsinler , psikoterapi uygulasınlar.
Psikiyatrlarda senin benim onun gibi insan , sadece bazı insanlar neden bu düşüncüleri çok abartarak yaşıyorlar ve beyinde hangi bölgede bozulmalar oluyor araştıran 6 sene tıp okumuş 2 sene uzmanlığını yapmış 4 sene doktora okumuş kişilerdir.
- kuzukulağıYeni Üye
Puanlar : 7
02/02/13, 10:17 pm
merhaba.ben yeni üye oldum.hasta yakınıyım.burada olmak sizlerle tanışmak hem bana iyi gelecek, hemde kardeşime inşallah.herkese sağlık mutluluk diliyorum.eskişehirde şizofreni ile ilgili bir dernek var mı acaba....adres ve telefon araştırdım ama bulamadım..bilen varsa yazarmısınız.dernek hakkında araştırırken forumu keşfettim internette şükür. eskişehirde tavsiye edebileceğiniz doktor varsa önerirmisiniz....erkek kardeşim 32 yaşında .7 yıl önce bu hastalıkla tanıştı bugüne dek 3 -4 kez daha böyle dönemleri oldu.ilaç kullandı geçti ama iyileşince hep bıraktı....sürekli bir doktorumuz olmadı.bu zaman zarfında 3 doktora gittik sadece ilaç yazıp geçiyorlar.bu rahatsızlık hakkında bilgili olmak istiyorum.bugünlerde gene hali değişti hastalandı..forumda yazılan belirtilerin çoğunu yaşıyor...çok üzülüyorum.cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler.iyi geceler
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Hatta
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Hatta
- bekirecrUsta Üye
Puanlar : 673
03/07/13, 10:51 pm
merhaba.şüphelendiğn kişi ile arkadaşlık yürümez.yazınızı yarıya kadar okudum....pek hoşlanmadığım şeyler yazıyordu.hastalığnız bunda etkili diye düşünüyorum.saygılarım la.