- SınemYeni Üye
Puanlar : 3
Akıl Oyunları
12/09/15, 08:59 pm
Merhabalar...
Şizofreni hastalığını anlamaya çalışıyorum.
Akıl Oyunları filmini izlediğinizi tahmin ediyorum. John Nash isimli matematik prof. çeşitli halisünasyonlar görüyordu. Tüm şizofreni vakalarında halisünasyonlar olmayabiliyor diye tahmin ediyorum.
Öğrenmek istediğim: ilaçlarınızı kullandığınızda halisünasyonlar tamamen ortadan kalkıyor mu?
Geçmiş olsun dileklerimle...
Şizofreni hastalığını anlamaya çalışıyorum.
Akıl Oyunları filmini izlediğinizi tahmin ediyorum. John Nash isimli matematik prof. çeşitli halisünasyonlar görüyordu. Tüm şizofreni vakalarında halisünasyonlar olmayabiliyor diye tahmin ediyorum.
Öğrenmek istediğim: ilaçlarınızı kullandığınızda halisünasyonlar tamamen ortadan kalkıyor mu?
Geçmiş olsun dileklerimle...
- MisafirMisafir
Geri: Akıl Oyunları
13/09/15, 09:59 am
Bende sadece ses duyma oluyordu Antipsikotikler; halusünasyonları engeller ve nüksetmesini yani tekrarlamasını engellemeye yardımcı olur. Daha ileri vakalarda EKT (elektroşok) tedavisi falan da yapılabilir.
- elipsYeni Üye
Puanlar : 7
Geri: Akıl Oyunları
30/10/16, 09:22 am
şok tedaviside oldum 8 senedir ilaç kullanıyorum fakat bende geçmedi ara sıra oluyo özellikle akşam yatağa yatınca gözlerimi yumduğumda çok oluyo gün içindede doktorların imaj dediği bi şey var bide o oluyo bakalım hayırlısı