Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 126 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 126 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

Forum  dinliyorsunuz  şuanda  

Maybesomeday
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 5

Acil Yardım!!?! Deliriyor muyum? Empty Acil Yardım!!?! Deliriyor muyum?

12/01/16, 01:23 am
Normalde Borderline teşhisim var ama benim bir kaç aydır daha farklı sorunlarım oluşmaya başladı. Kafamın içerisinde bi ses var sürekli konuşuyor susturamıyorum beni aşagılıyor kendimi öldürmemi söylüyor kimsenin beni sevmediğini, benden herkesin nefret ettiğini söylüyor artık bazen o kadar fazla oluyor ki yeter diye bağırıp ağlayasım geliyor buna ek olarak sürekli yine kafamın içerisinde bir seyler kurgulayıp buna inanıyorum örneğin ders içerisinde hoca bana baktığında kesin benim hakkımda bir sey düsünüyor ya da yolda yürürken birinin güldügünü duysam kesin bana gülüyor diye düsünmeye başlıyorum. Arkadaşlarım en ufak bir şey söylediginde altında sanki bana yönelik bir sey söylemeye çalıstıgını hissediyorum ya da ailemde de aynı sekilde. Sonra yine yolda falan yürürken sürekli arkama, yanlarıma dönerek yürüyorum. Bazı zamanlar, gözümü kapatıp açtığımda sanki bazı seyler gercek değilmis gibi geliyor. Bi iki gün önce mesela kapılar duvarlar sanki bütün gerçeklikten soyutlanmış gibi geldi, gerçekliğini farkedemeyip en son kapıya giderek dokundum anca gerçek olup olmadığını anlayabildim. Yani neden oluyor bilmiyorum gerçekten. Uzun zamandır baya bi kafamı kurcalıyor bunlar kimseye söyleyemiyorum çünkü ciddiye almazlar diye düsünüyorum. Biraz da psikolojiye ilgim var diye de, birine söylersem "kendine hastalık bulmaya çalışıyorsun sen" derler diye korkuyorum. Bunlar lise öğrencisi olduğum için dolayısıyla derslerimi de fazlasıyla etkiliyor. Sizden biraz yorum almak istiyorum bana yardım edin ben deliriyor muyum?
arif.konyali
arif.konyali
Asil Üye
Asil Üye
Puanlar : 90

Acil Yardım!!?! Deliriyor muyum? Empty Geri: Acil Yardım!!?! Deliriyor muyum?

12/01/16, 04:21 pm
bence doktora görünmelisin geçmiş olsun
Maybesomeday
Yeni Üye
Yeni Üye

12/01/16, 04:54 pm
Gitmeyi düsünüyorum fakat derdimi kimseye anlatamıyorum umursamazlar diye
erolm
Acemi Üye
Acemi Üye
Puanlar : 61

13/01/16, 03:54 am
psikotik bozukluklar var derhal doktora gidiniz
Maybesomeday
Yeni Üye
Yeni Üye

13/01/16, 04:17 pm
Peki, tesekkürler
c0bain
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 4

04/04/16, 02:38 pm
Güzel kardeşim. Bu dünyada rahat edip tutunan insanlar: inanan veya inanmayan insanlardır.Şimdi Allah şifa bul diye doktor vermiş tedavi vermiş veyahut inanmıyorsan insanlık gereği bu olanaklardan faydalanabilirsin.Neticede demek istediğim birşeye muhakkak inan bu birinci tedavi ikinicisi ise sana sunulanları kullan(doktor-ilaç tedavisi) göreceksinki rahata kavuşacaksın.

Ben bu söylediklerinin çoğunu yaşadım ciddiyetini seninle kıyaslamıyorum ama hepsini yaşadım duyduğum sesler kafamı yedirtecekti bana.Ve nihayetinde inanç olarak(inanmak-inanmamak inanmamaya da inanabilirsin bu çok önemlidir)ben inanan tarafdayım bi safın olsun.Yazını yeni okudum çok geçmiş olsun.Duyduğun kurduğun çoğu ses ve mantık arayışın koca bir yalan.Yok yani öyle şeyler.Ha senin duyduğun hissettiğin şeyler surat ifadene vuruyorsa şayet dolayısıyla yoldan geçerken bile insanların senin surat ifadenden rahatsızlık duymaları kadar normal bişey yok bunuda bil.Zamanla gerçekle olmayan arasındaki şeyi fark edeceksin.
Misafir
Misafir

15/04/16, 08:11 pm
doktor,ilac,tedavi ve dua....
Similar topics