sana gül bahçesi vadetmedim
+5
miya
nero
mine wish
timuçin
iyikiben
9 posters
- iyikibenUsta Üye
Puanlar : 1810
sana gül bahçesi vadetmedim
21/01/10, 11:42 am
merhaba arkadaşlar,bugün içinde bulunduğumuz durumu anlatan "sana gül bahçesi vadetmedim"adlı kitaba başladım.hergün beğendiğim yazıları sizinle paylaşacağım.
"yazar,gerçekçi bir yaklaşım içinde,"normal" insanlarla"akıl hastası" insanların,başka bir deyişle,"uyumlular"la uyumsuzlar"ın bakış açılarını karşılaştırırken,yanlı ve acımasız bir eleştiriciliğe de girmez.
"deborah,içine doğduğu dünyayla,bu dünyanın kurumlarıyla bağdaşmayı öğrenemediği için ,iletişimsizliğin karanlığına düşmüş,toplumdışı olmuş bir bireydir.sanat yeteneği ve aşırı duyarlılığıyla çoğunluktan farklı olan 16 yaşındaki bu genç kız,Ben'in parçalanmasına giden bir yabancılaşma ve gerçekten kopma sürecine girmiştir;kimlik kavramını yitirmiş,iyice içine kapanmıştır.
"oysa o,hiçbirengelle karşılaşmadan,en ufak bir kaygı bile duymadığı yeni bir dünyanın içine kayıyordu."
"yazar,gerçekçi bir yaklaşım içinde,"normal" insanlarla"akıl hastası" insanların,başka bir deyişle,"uyumlular"la uyumsuzlar"ın bakış açılarını karşılaştırırken,yanlı ve acımasız bir eleştiriciliğe de girmez.
"deborah,içine doğduğu dünyayla,bu dünyanın kurumlarıyla bağdaşmayı öğrenemediği için ,iletişimsizliğin karanlığına düşmüş,toplumdışı olmuş bir bireydir.sanat yeteneği ve aşırı duyarlılığıyla çoğunluktan farklı olan 16 yaşındaki bu genç kız,Ben'in parçalanmasına giden bir yabancılaşma ve gerçekten kopma sürecine girmiştir;kimlik kavramını yitirmiş,iyice içine kapanmıştır.
"oysa o,hiçbirengelle karşılaşmadan,en ufak bir kaygı bile duymadığı yeni bir dünyanın içine kayıyordu."
- iyikibenUsta Üye
Geri: sana gül bahçesi vadetmedim
22/01/10, 08:00 pm
"Biliyor musun...akıl hastası olmanın en kötü yanı,hayatta kalabilmek için ağır bir bedel ödenmesi."
"korkunç bir bedel ödeyerek,ait oluyorsun."
Normallik-anormallik, gerceklik-gercek disilik arasindaki ince cizgiyi ve Deborah'in o cizginin bir o tarafinda bir bu tarafinda yasadigi gelgitler anlatiliyor. Yasadiklari gercek mi degil mi? Hangisi gercek?
"korkunç bir bedel ödeyerek,ait oluyorsun."
Normallik-anormallik, gerceklik-gercek disilik arasindaki ince cizgiyi ve Deborah'in o cizginin bir o tarafinda bir bu tarafinda yasadigi gelgitler anlatiliyor. Yasadiklari gercek mi degil mi? Hangisi gercek?
- timuçinUsta Üye
Puanlar : 973
22/01/10, 08:53 pm
.
- iyikibenUsta Üye
23/01/10, 10:00 am
oğuz atay'ın tutunamayanlarındaki "olric"..
sana gül bahçesi vadetmedimdeki kızın "apayrı" dünyası..
jwtfeeu.
ben de benzerlik gördüm.
sana gül bahçesi vadetmedimdeki kızın "apayrı" dünyası..
jwtfeeu.
ben de benzerlik gördüm.
- iyikibenUsta Üye
23/01/10, 05:20 pm
Dr furi,ruh sağlığının meydan okuma ve seçme edimleriyle ilgili bir şey olduğunu söylemişti ona,ama deborah'ın bildiği tek meydan okuma biçimi,bir görünüp bir kaybolan insanlarla mekanlar ve iki dünyanın çarpışmasının yarattığı sarsıntı olarak sunduğu, şoka-uğratıcı-meydan okuma biçimiydi.
- mine wishGedikli Üye
Puanlar : 167
23/01/10, 05:32 pm
.
- iyikibenUsta Üye
24/01/10, 03:58 pm
Dr Furi,"içinde gizli olan iyileşme gücüne inan.Bu işin kolay olacağını hiç söyledim mi sana?Seni ben iyileştiremem,senin isteğin olmadan iyileştirmek de istemem zaten.Sahip olduğun bütün güç ve sabrı kullanarak savaşım verirsen,birlikte bunu başarırız."
- iyikibenUsta Üye
24/01/10, 04:04 pm
Bak, dinle beni, Sana hicbir zaman gül bahcesi vadetmedim ben.
Hicbir zaman kusursuz bir adalet vadetmedim...
Ve hicbir zaman huzur ya da mutluluk da vadetmedim.
Sana ancak bütün bunlarla savasma özgürlügüne kavusmanda yardimci olabilirim.
Sana sundugum tek gerceklik savasim.
Ve saglikli olmak, gücünün yettigi kadariyla, bu savasimi kabul edip etmemekte özgür olmak demektir.
Ben yalan seyleri vadetmem hic.
Kusursuz güllük gülistanlik bir dünya masali koca bir yalandir...
Üstelik böyle bir dünya cok can sıkıcı bir yer olur!
- timuçinUsta Üye
24/01/10, 04:16 pm
.
- iyikibenUsta Üye
24/01/10, 04:22 pm
- iyikibenUsta Üye
25/01/10, 02:20 pm
yaşam sana tanrının armağanıdır,ama iyi yaşam senin düşüncenin armağanıdır. SENECA
- timuçinUsta Üye
25/01/10, 03:27 pm
.
- neroGedikli Üye
Puanlar : 957
26/01/10, 08:47 am
-
- neroGedikli Üye
Puanlar : 957
02/02/10, 10:38 pm
-
- miyaGedikli Üye
Puanlar : 157
16/02/10, 06:53 pm
gülistanı merak ettim... ataların kimlermiş?
- MEHRİAsil Üye
Puanlar : 132
27/02/10, 01:23 pm
ben yeni üyeyım hastayım ama ıyı olan hasta nasılsınız dılerım güzel paylaşımlarımız olcak yazılarınızı okuyorum sizi tanımayaçalışıyorum benımde yılar önceizldıyım bir filim vardı akıl oyunları izlemenizi isteri
- iyikibenUsta Üye
27/02/10, 02:45 pm
iyi olmanıza sevindim, geçmiş olsun.biz de iyi olmaya çalışıyoruz sağolun.evet akıl oyunları da güzel bir filmdi.
john nash dersten çıkarken biri gelir,bir gazete adına onunla röportaj yapmak istediğini söyler.Nash,öğrencilerden birini çağırır ve karşısında konuşan biri olup olmadığını sorar.Öğrenci 'evet' cevabını verince,Nash gazeteciye döner ve röportaj teklifini kabul ettiğini söyler.Bu zekanın bir göstergesidir.Hastalığın belirtileriyle şakalaşabilme noktasına ancak yüksek bir zekayla gelinebilir.(Dr.Adnan Çoban.)
john nash dersten çıkarken biri gelir,bir gazete adına onunla röportaj yapmak istediğini söyler.Nash,öğrencilerden birini çağırır ve karşısında konuşan biri olup olmadığını sorar.Öğrenci 'evet' cevabını verince,Nash gazeteciye döner ve röportaj teklifini kabul ettiğini söyler.Bu zekanın bir göstergesidir.Hastalığın belirtileriyle şakalaşabilme noktasına ancak yüksek bir zekayla gelinebilir.(Dr.Adnan Çoban.)
- ASUMANUsta Üye
Puanlar : 673
13/03/10, 09:39 pm
KİTAPTAN BAŞKA BEĞENDİĞİN YAZILAR VARSA YAZAR MISIN.BEN MERAK ETTİM KİTABI.
- iyikibenUsta Üye
13/03/10, 10:08 pm
şizofreniyle ilgili çoğu şey var kitapta.ben yazıyorum zaten yeri geldikçe önemli kısımları.
- ASUMANUsta Üye
14/03/10, 07:45 pm
YAZDIKLARIN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİGİLER.YAZACAKLARINI MERAKLA BEKLİYORUM.
- BeNoYeni Üye
Puanlar : 7
22/03/10, 10:47 am
EVRENİMİ DEŞİFRE ETMELİYİMKİ..ACIMI KISMEN DE OLSA DİNDİREBİLEYİM
ama nasıl ve nerden başlamalıyım.işte bunu bilmiyorum.yazmak içiin gerekli olan donanımdan yoksunum.bazen öyle anlar gelip çatıyorki sözcükleri telaffuzda bile güçlük çekiyorken,sahi yazmayı yani cümle kurmayı nasıl başarıcağım.
sanıların hakimiyetine geberip gidiyorkenn..
ama nasıl ve nerden başlamalıyım.işte bunu bilmiyorum.yazmak içiin gerekli olan donanımdan yoksunum.bazen öyle anlar gelip çatıyorki sözcükleri telaffuzda bile güçlük çekiyorken,sahi yazmayı yani cümle kurmayı nasıl başarıcağım.
sanıların hakimiyetine geberip gidiyorkenn..
- iyikibenUsta Üye
22/03/10, 06:07 pm
ben de hastalığın ilk başlangıcında 2 kelimeyi biraraya getiremiyordum.biraz depresyonda vardı.sonra konuşman düzeliyor moralini bozma.ama sosyal olmaya çalış.insanlarla birarada bulunmaya çalış.kurslara git.
- ASUMANUsta Üye
22/03/10, 07:59 pm
BEN DE ZORLANIYORUM,KONUŞURKEN,YAZARKEN DE BAZEN ZORLANIYORUM.İNSAN ARASINA KATILDIKÇA DAHA İYİ OLUYOR İNSAN.
- Alper ALPAcemi Üye
Puanlar : 14
21/09/13, 04:14 am
Bence Deborah'ın hasta ve savunmasız bir kadına tokatlar savuran hastabakıcını cezasın kalması karşısında söyledikleri en güzelleriydi.
"Adalet uygulanmıyorsa, namussuzluk örtbas ediliyorsa ve inançlarını koruyan insanlar acı çekiyorsa, sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor peki? Helene da Ellis konusunda verdiği sözü tuttu, ben de. Peki sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor?"
"Adalet uygulanmıyorsa, namussuzluk örtbas ediliyorsa ve inançlarını koruyan insanlar acı çekiyorsa, sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor peki? Helene da Ellis konusunda verdiği sözü tuttu, ben de. Peki sizin gerçekliğiniz ne işe yarıyor?"