- sil baştanAcemi Üye
Puanlar : 0
kağıt katlama sanatı
05/05/07, 11:58 am
KAĞIT KATLAMA SANATI
"Kağıt Katlama" Sanatı Origami 1946 yılında temel olarak Japonya’da geliştirilmeye başlanmıştır. Daha sonra dünya ülkelerine dağılmıştır. Origami bir kağıt katlama sanatıdır. Bir parça kağıttan hayal gücüne göre neler yaratılabileceğinin bir kanıtıdır origami. Çiçek, hayvan, insan ve geometrik şekiller katlanarak ortaya çıkarılabilir. Çocuklar için oldukça eğlendirici bir sanattır. Çocuklar kendi yapmış oldukları origamilerle hem el becerilerini geliştirirler hemde hoş vakit geçirirler.
Origaminin Çeşitleri
1-Yırtarak Şekillendirme :
Kağıtların herhangibi bir araç kullanılmadan el ile değişik şekilerde yırtılarak yapıştırılasıdır.Bu tür çalışmalara "Kolaj"da denir.En önemli özelligi,kaıdın yapısıdaki liflerin ortaya çıkması ve değişik görüntülerin el de edilmesidir.
2-Keserek Şekillendirme :
Kağıt,karton,mukavvanın üzerine istenen şekiller çizilerek kesilir ve yapıştırma ile hoşbir görünüm elde edilebilir.
3-Yapıştırarak Şekilendirme :
Kesilerek,yırtılarak hazırlanan kağıt karton gibi malzemeler uygun bir şekilde yapıştırılarak oluşturulan görünüm.
4-Serbest Şekillendirme :
Çeşitli şekillerde kesilen, yırtılan parçaların bir arada kullanımı ile yapılan düzenlemedir.
"Kağıt Katlama" Sanatı Origami 1946 yılında temel olarak Japonya’da geliştirilmeye başlanmıştır. Daha sonra dünya ülkelerine dağılmıştır. Origami bir kağıt katlama sanatıdır. Bir parça kağıttan hayal gücüne göre neler yaratılabileceğinin bir kanıtıdır origami. Çiçek, hayvan, insan ve geometrik şekiller katlanarak ortaya çıkarılabilir. Çocuklar için oldukça eğlendirici bir sanattır. Çocuklar kendi yapmış oldukları origamilerle hem el becerilerini geliştirirler hemde hoş vakit geçirirler.
Origaminin Çeşitleri
1-Yırtarak Şekillendirme :
Kağıtların herhangibi bir araç kullanılmadan el ile değişik şekilerde yırtılarak yapıştırılasıdır.Bu tür çalışmalara "Kolaj"da denir.En önemli özelligi,kaıdın yapısıdaki liflerin ortaya çıkması ve değişik görüntülerin el de edilmesidir.
2-Keserek Şekillendirme :
Kağıt,karton,mukavvanın üzerine istenen şekiller çizilerek kesilir ve yapıştırma ile hoşbir görünüm elde edilebilir.
3-Yapıştırarak Şekilendirme :
Kesilerek,yırtılarak hazırlanan kağıt karton gibi malzemeler uygun bir şekilde yapıştırılarak oluşturulan görünüm.
4-Serbest Şekillendirme :
Çeşitli şekillerde kesilen, yırtılan parçaların bir arada kullanımı ile yapılan düzenlemedir.
- mabelYeni Üye
Puanlar : 0
Geri: kağıt katlama sanatı
29/07/07, 12:59 am
origamiyle bu kadar harika şeyler yapılabildiğini bilmiyordum..ben sadece gömlek yapabiliyorum:lol:
www.origamisan.org diye bir site var,origami ilei lgili çok geniş bilgiye ulaşabiliriz, bilgilerinize..
www.origamisan.org diye bir site var,origami ilei lgili çok geniş bilgiye ulaşabiliriz, bilgilerinize..
- lailaGedikli Üye
Puanlar : 225
06/08/09, 10:58 pm
hepsi çok güzel paylaşım için teşekkürler.
- MyDyingBrideGedikli Üye
Puanlar : 236
24/10/09, 02:59 pm
güzel eserler, paylaşım için teşekkürler. Ama şunu da belirteyim; geçen yıllarda aleste origamiyle ilgili çok kıl bir paragraf sorusu vardı o aklıma geliyor origamiyi duyduğum zaman:).
- lailaGedikli Üye
Puanlar : 225
20/12/09, 02:00 pm
Çok denedim ama beceremiyorumm şu kağıttan şekiller yapmayı.. tamamıyla yetenek meselesi bu yahuu.
- MyDyingBrideGedikli Üye
Puanlar : 236
21/12/09, 03:22 am
ben denemedim, yapabileceğimi de pek sanmıyorum, ama yine de denemek lazım tabii ki.
- hüzünden öteAcemi Üye
Puanlar : 63
20/04/10, 05:31 pm
özellikle iskelet yapımı çok hoşuma gitti