- sil baştanAcemi Üye
- Mesaj Sayısı : 43
Yaş : 37
Puan : 0
Puanlar : 0
Kayıt tarihi : 02/05/07
Parmesanlı ve kuşkonmazlı makarna
15/09/07, 11:49 am
Gerekli Malzemeler :
1 paket fettucine makarna
150 gr kuşkonmaz
40 gr tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
1 su bardağı krema
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ya da kaşarpeyniri
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Kuşkonmazları temizleyip küçük parçalara doğrayın.
* Tereyağını tavada kızdırın. Kuşkonmazları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Maydanoz, fesleğen, krema ve karabiberi ilave edip sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirin.
* Makarnayı servis tabağına alın. Kremalı karışımı üzerine gezdirerek dökün. Parmesan peynirini serpip taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz