- iyikibenUsta Üye
Puanlar : 1810
ruh sağlığı hizmeti yok
16/03/10, 08:59 pm
Ruh sağlığı hizmeti yok’
RUHİSAK ve Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan, Türkiye’de yeterli bir ruh sağlığı hizmeti alınamadığını savunuyor:
“Yaygın bir ruh sağlığı hizmeti yok. Sadece ilaç tedavileri var. Rehabilitasyon merkezleri olmalı. Türkiye’de iki-üç yerde rehabilitasyon merkezi var. Bunlar yaygın hale getirilmeli. Avrupa ülkelerinde olan ‘ruh sağlığı yasası’ olmalı. Psikiyatrik rahatsızlıkları olanların özellikle yaşlı veya kimsesiz olanların bakımı konusunda problemler yaşanıyor. Fiziki anlamda kurumlar çok yetersiz. Sağlık Bakanlığı’nın bir planlaması var. Türkiye’nin çeşitli bölümlerinde 20 hastane yapılacak. Ama sorun hastane açmakla çözülmez. Rehabilitasyon merkezleri açılmalı. Ruh sağlığı politikası oluşturulmalı. Yetkililerin kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yapmasını istiyoruz. Türkiye’de eğitim anlamında da ciddi sorular var. Hastalık yalnız yaşanıyor ve gizleniyor.”
SERKAN OCAK ([url=http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=MuhabirArama&Keyword=SERKAN OCAK]Arşivi[/url]) 27.10.2008.radikal
RUHİSAK ve Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan, Türkiye’de yeterli bir ruh sağlığı hizmeti alınamadığını savunuyor:
“Yaygın bir ruh sağlığı hizmeti yok. Sadece ilaç tedavileri var. Rehabilitasyon merkezleri olmalı. Türkiye’de iki-üç yerde rehabilitasyon merkezi var. Bunlar yaygın hale getirilmeli. Avrupa ülkelerinde olan ‘ruh sağlığı yasası’ olmalı. Psikiyatrik rahatsızlıkları olanların özellikle yaşlı veya kimsesiz olanların bakımı konusunda problemler yaşanıyor. Fiziki anlamda kurumlar çok yetersiz. Sağlık Bakanlığı’nın bir planlaması var. Türkiye’nin çeşitli bölümlerinde 20 hastane yapılacak. Ama sorun hastane açmakla çözülmez. Rehabilitasyon merkezleri açılmalı. Ruh sağlığı politikası oluşturulmalı. Yetkililerin kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yapmasını istiyoruz. Türkiye’de eğitim anlamında da ciddi sorular var. Hastalık yalnız yaşanıyor ve gizleniyor.”
SERKAN OCAK ([url=http://www.radikal.com.tr/Default.aspx?aType=MuhabirArama&Keyword=SERKAN OCAK]Arşivi[/url]) 27.10.2008.radikal
- MisafirMisafir
Geri: ruh sağlığı hizmeti yok
15/05/10, 10:24 pm
Bu adama dernek aidatlarını zimmetine geçirmekten dolayı dava açılmış. Taksim dernekte 1-2 defa karşılaştım.
iyikiben demiş ki:Ruh sağlığı hizmeti yok’
- MisafirMisafir
17/11/10, 05:22 am
Arkadaş yeterli ruh sağlığı hizmeti yok diyo. İki aydır bu forumda hizmetin alasını bedava veriyoz bu adamın haberi yok ya. Cık cık. Mesuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutttttttt oğlum buraya bak buraya....
- MisafirMisafir
18/11/10, 04:30 pm
Senin hizmetler farklı amaçlara hizmet ediyor
- MisafirMisafir
19/11/10, 10:05 am
Valla lepo benim hizmetim süper. Hiç biyerde yok. Bunu sana baban bile yapmaz la. Farklı amaç marklı amaç yok. Hizmette sınır yok
11/07/11, 05:07 am
ŞİZOFREN HASTALARINI KULLANMAYA ÇALIŞANLAR OLURSA TEPKİMİZİ HEP BERABER VERELİM DOSTLAR ADAMA DAVA MAVA AÇILDI DİYORSUNUZ ZİMMETDEN NASIL GÜVENSİN O ZAMAN MİLLETEDE BİŞEY DİYEMEYİZ
- TukelYeni Üye
Puanlar : 2
18/05/15, 03:48 am
Bırakın hizmeti, insan ve hasta hakları ihlali var!