- MisafirMisafir
ava find
07/12/07, 10:55 pm
windows üzerinde aramanızı kolaylaştıracak bir yazılım hemde çok kolaylaştırıyor indexleyerek çalışıyor tıpkı windows vistadaki gibi programın ismi ava find
- PsikoLoJik_AşıKYeni Üye
Puanlar : 0
Geri: ava find
26/12/07, 03:28 am
kedi
- nihalYeni Üye
ablam paranoid şizofren
27/10/08, 10:28 am
51 yaşındaki ablam paranoid şizofren.Rispadril adlı ilacı düzenli kullanması gerekiyor ancak hasta olmadığına inandığından ilaçlarını kesinliklikle kullanmıyor.ve çevresine çok zarar veriyor.70 yaşındaki şeker hastası annemle birlikte yaşıyor.Çok ama çok zor günler geçiriyoruz.. en büyük takıntısı eşim olduğu için bizim ona kötülük yaptığımızı düşünüyor gece gündüz sürekli telefon ediyor.komşulara sataşıyor.15 gün kadr Erenköy'de yattı ancak bayramda izinli çıktı tekrar geri dönmedi ilaç ta içmiyor. Zorla ambulansla hastahane götürmek de çok travmatik olduğu için tercih etmiyouz ve hastahanede en fazla 2-3 hafta yatıp çıkacak sonrasında daha saldırgan olur diye endişeleniyoruz.Bana fikir verebilecek,yol gösterecek birileri var mı?
- fulyaYeni Üye
26/11/08, 01:30 pm
Merhaba arkadaslar.Ben şizofren değilim ancak psikotik problemlerim var.6 aylık bir tedavi süresinden sonra şizofren olup olmadığıma karar verilecekmiş.Doktorum ümitli geri döndürebiliriz seni diyor.Kötü zamanlar geçiriyorum sigara içmeye başladım.Bu hastalığı yenmeye kararlıyım ancak konuşabileceğim kimse yok cevremde sonsuz bir yalnızlık duygusu yaşıyorum ve bu bana çok acı veriyor...
- fulyaYeni Üye
26/11/08, 02:52 pm
Tekrar merhaba.Biraz sohbet etmek ve kafamı dağıtmak için gelmiştim buraya ama göruyorumki kimse yazmıyor.sanırım insanlar korkuyor ve çekiniyor.Oysa gerek yok bizler birbirimize destek olabilir birbirimizin yanında olabiliriz diye düşünüyorum.Şu anda müthiş bir yalnızlık duygusu yaşıyorum yine.Ailem var ama onlarla rahat konuşamıyorum bilirsiniz bir arkadasla dertleşmek çok daha farklıdır.İlaç tedavisi göruyorum solian kullanıyorum ondan önce rileptid kullandım ancak bende çok ağır yan etkileri oldu ve o ilacı kullanırken cıldırma hissi yaşıyordum beni çok gergin yapıyordu hatta küçük bir sinir krizi atlattım bu yüzden.Soliana geçtikten sonra şimdi çok daha iyiyim birde anti depresan verdi doktorum secita...Günden güne daha iyiye gidiyorum ama tabi ağır ilerliyor iyileşme dönemi.Sizlerdende ilaç kullanan varsa fikirlerini ve düşüncelerini almak isterim.Çalışmaya başlamak istiyorum ancak kendime güvenimi çok sarstı bu rahatsızlık çok korkuyorum başarısız olmaktan.Birde deli damgası yeme korkusu varki buda çok gerginleştiriyor beni.Ailem dışında kimse bilmiyor bu hastalığımı.Burda sizlerle paylaşmak rahatlattı beni.
- aramisAcemi Üye
Puanlar : 18
08/12/10, 02:24 pm
aynı duyguları bende yaşıyorum benimde sade ailem biliyor.ben uzun süredir boğuşuyorum çok pis bi hastalık sen yeniymişsin aşarsın umarım