- iyikibenUsta Üye
Puanlar : 1810
bir günlük tutunuz
16/05/10, 09:15 pm
Bir günlük tutunuz:
Randevular, sosyal olaylar ve ailenizin ve arkadaşlarınızın doğum günleri kolaylıkla unutulabilir. Bir günlük tutarak, programınızda neler olduğundan her zaman haberdar olursunuz. Aldığınız her daveti kabul etmeye çalışıyorsanız (o sırada gitmek istemiyor olsanız da), her zaman neler yapacağınıza bakacağınız bir şey olmalıdır.
İlerleme kaydettiğinizde neler yaptığınızı, nelerin işe yaradığını ve hangi problemlerin halen sürdüğünü bilmek doktorlarınız için yararlıdır. Günlük içerisinde günden güne gelişiminizi bir çizelge şeklinde izlemek iyi bir düşünce olacaktır.http://www.alopsikolog.net/siz.asp
Örneğin:
Randevular, sosyal olaylar ve ailenizin ve arkadaşlarınızın doğum günleri kolaylıkla unutulabilir. Bir günlük tutarak, programınızda neler olduğundan her zaman haberdar olursunuz. Aldığınız her daveti kabul etmeye çalışıyorsanız (o sırada gitmek istemiyor olsanız da), her zaman neler yapacağınıza bakacağınız bir şey olmalıdır.
İlerleme kaydettiğinizde neler yaptığınızı, nelerin işe yaradığını ve hangi problemlerin halen sürdüğünü bilmek doktorlarınız için yararlıdır. Günlük içerisinde günden güne gelişiminizi bir çizelge şeklinde izlemek iyi bir düşünce olacaktır.http://www.alopsikolog.net/siz.asp
Örneğin:
Gün | Kendimi nasıl hissediyorum? | İlacımı aldım mı? | Herhangi bir yan etki var mı? | Günün önemli olayı | Herhangi bir sorun |
Pazartesi | İyiyim. | Evet. | Hayır | Erken kalktım ve banyo yaptım | Hayır |
Salı | Normal | Evet | Biraz uykulu | Herhangi bir ses duymadım | Odamı terk etmedim |
Çarşamba | Çok kötü değil | Hayır | 0.5 kg aldım!! | Bilişsel terapi seansı iyi geçti | Haplarımı almalıydım-yarın alacağım |
Perşembe | Biraz moralsiz | Evet | Uykulu | Bugün önemli bir olay yok | Mike ziyaretime gelecekti. Gelmedi |
Cuma | Moralim halen düzelmedi | Evet | Hiç yok | M ik e ile konuşmak | Mike ile konuştum Özür diledi.. |
Cumartesi | Normal | Evet | Hiç yok | Televizyonda futbol izlemek... Biz kazandık! | Hayır |
Pazar | Normal | Evet | Hiç yok | Dışarıda yürüyüş yaptım | Hayır |
- MisafirMisafir
Geri: bir günlük tutunuz
31/01/11, 04:04 pm
hergün yazmak sıkıcı geliyor ama enteresan olaylar olduğunda yazmak daha iyi oluyor
- iyikibenUsta Üye
Puanlar : 1810
Geri: bir günlük tutunuz
31/01/11, 10:30 pm
ben şu anda kilo kontrolü açısından bir günlük tutuyorum,bütün gün samimi bir şekilde
yediklerinizi yazarsanız,ne kadar çok yediğinizi görecek ,ve azaltmaya çalışacaksınız,çok faydası oluyor tavsiye ederim,ve ömür boyu bir alışkanlık haline getirmek gerek...yürüyüşü de ihmal etmeyin.
yediklerinizi yazarsanız,ne kadar çok yediğinizi görecek ,ve azaltmaya çalışacaksınız,çok faydası oluyor tavsiye ederim,ve ömür boyu bir alışkanlık haline getirmek gerek...yürüyüşü de ihmal etmeyin.