- drumslifeAcemi Üye
Puanlar : 37
malul nedir?
11/06/10, 03:45 am
benim hastalık teşhisim 2009un ağustos ayında kondu.paranoid şizofreni.12 senedir kamuda çalışıyorum,2 kez has.de yattım 20 şer gün.ben işten atılmadan önce nasıl emekli olabilirim,ikinci sorum beni şizofrenim diye işten atarlarmı?malul olabilirmiyim.şimdiden tşkler.
- hamitelderin2008Yeni Üye
Puanlar : 6
Geri: malul nedir?
01/07/10, 12:57 pm
bu hastalığa düçar olanların 18 aya kadar rapor kullanmaları mümkündür.
Rapor sonunda iyileşmeme durumunda 18 ay daha (6 şar aylık dilimler halinde) rapor kullanabilirler ve kurumlarınca malülen emekliye sevkedilirler
Rapor sonunda iyileşmeme durumunda 18 ay daha (6 şar aylık dilimler halinde) rapor kullanabilirler ve kurumlarınca malülen emekliye sevkedilirler
- arif.konyaliAsil Üye
Puanlar : 90
Geri: malul nedir?
12/08/12, 08:44 am
tavsiyem çalışabiliyorsan çalışmaya devam et. "yok ben emekli olcam..." diyosan illa... işten ayrıl ve malulen emekli olmak için sgk ya başvur. ondan sonrasında zaten sgk seni yönlendirir. işten atarlarmı onu nasıl bilebilirim ki... o tamamen senin performansına bağlı. ki işten atılırsan zaten heyet seni emekli yapacaktır. ama işten sen ayrılacak olursan hastalığın konusunda heyeti ikna etmen gerekecektir. sadece önceki rapora güvenmekle olmaz yani.