- ibrahim uyanıkGedikli Üye
Puanlar : 327
dini meraklar
22/07/10, 10:04 pm
eskişehirden merhaba,KURANDA akıl hastalarının dini vecibelerini yerine getiremeyeceği bildiriliyor yani namaz kılmaz , kurban kesemez , zekat veremez gibi . benim merak ettiğim şizofreni nedeniyle akıl hastasımıyız yoksa olağandan fazlasıyla zekimiyiz? sizlerinde bildiği gibi bu hastalık zeki insanlarda orta çıkar.
- eddingGedikli Üye
Puanlar : 533
Geri: dini meraklar
23/07/10, 11:40 am
............
- şizoaffektifAsil Üye
Puanlar : 136
23/07/10, 12:07 pm
Selam ibrahim bey, ben işin dini yönünü bilmiyorum.yanlız şunu söylemek istiyorum hastalığın zekayla değilde hayal gücüyle bir bağlantısı olabilir.ama bu konuda net yapılmış bir araştırma bilmiyorum.
- MisafirMisafir
26/09/10, 01:42 pm
Sizi bilemem fakat kendimi aşağıdaki alıntıda yazdığı şekilde namazdan vs. muaf gibi görmüyorum Hatta ibadet yapmadığım için yoğun suçluluk duygusu içindeyim fakat yine de nefsime hakim olamıyorum. Kur'anda bahsedilen bu muafiyet durumu gerçekten kafayı yemiş diye tabir edeceğimiz kadar ağır durumda olanlar için geçerlidir ama benim buraya böyle cümleler yazabilmem bile tek başına aklı selim olduğumun ispatıdır. Emniyetin cezai ehliyeti yoktur ibaresiyle dini anlamdaki mesuliyeti birbirine karıştırmamak gerekir. Saygılarımla...
ibrahim uyanık demiş ki:eskişehirden merhaba,KURANDA akıl hastalarının dini vecibelerini yerine getiremeyeceği bildiriliyor yani namaz kılmaz , kurban kesemez , zekat veremez gibi . .
- MisafirMisafir
19/10/10, 06:34 pm
Akıl hastası ne demek? Birinin yada bir bilimin tersi fikrine konuşmak hastalık sayılır mı ya. Birinin yalan söylediğini doğrunun bu olduğunu söylemek, benim telepatik yeteneğim var demek, benim aşkım benle zihinsel konuşuyo demek, biber bilmem kırmızı değil pembe demek, ben Allah ile konuşuyorum demek hastalık olurmu hiç. Nasıl birisi birisinin hakkında bişey söylüyoda bu normal bi söylem olarak görünüyorsa bunlarda normal bi söylem. Adamı hastaneye tıkmanın, işkence yamanın, şoklara bağlamanın ne anlamı var?