Şizofreni Hastaları ve Yakınları Dayanışma Forumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Giriş yap
Kimler hatta?
Toplam 154 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 154 Misafir :: 1 Arama motorları

Yok

Bütün listeye bak

En son konular
Yuzde yuz kurtuluyorsunuz23/01/18, 05:37 pmözgür3535
Yardım lütfen.08/01/18, 02:51 amŞener
Öğretmen Kemal02/01/18, 08:32 pmdeathstars
neden kimse yazılanlara cevap vermiyor.01/01/18, 02:52 pmdeathstars
tanışma01/01/18, 02:35 pmdeathstars
şizofreni ve müzik30/12/17, 09:37 pmdeathstars
kendi kendime cok konusuyorum30/12/17, 09:31 pmdeathstars
Dost Rumuzlu Üye30/12/17, 08:53 pmdeathstars
Anahtar-kelime

dinliyorsunuz  Forum  şuanda  

Gobbo
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 3

Herkese merhaba Empty Herkese merhaba

12/04/11, 10:12 pm
Merhaba hepinize ben de şizofreni bir kişinin yakınıyım. Ablam 13 senedir şizofreni hastası. Bu seneler boyunca bir kere hastanede yattı. Hastalığını öğrendiğimizde lisedeydi ve okulunu yarıda bırakmak zorunda kaldı tabii sonra tekrar devam etti ve şimdi Açıköğretimde okuyor. Bu hastalığın ne kadar zor olduğunu yaşamasamda yakınımda böyle bir kişi olduğu için biliyorum. Ama hastalığı yaşamak kadar hasta yakınlarınında yaşadıkları çok zor. Herkes kendi yaşadığını bilir ama bu kadar yıl boyunca sürekli size tehdit olduğunu düşündüğünüz hakaretlerine ve kaba kuvvetine maruz kaldığınız bir kişi ile her an ruh durumunun değişmesinden dolayı ne söyleyeceğinizi bilemediğiniz dolayısıyla diken üstünde yaşadığınız bir hayat düşünün. İşte bu hayatlar aslında biz hasta yakınlarının yaşadıkları. Şu anda bu yazıyı yazarken ablam kendini banyoya kilitledi ve anneme bağırıyor. Bir hasta yakını olarak artık bu tür bir hayat yaşamak istemiyorum. Sürekli yaşlı olan annemi düşünüyorum ben çalışmak için evden ayrıldığımda ablamla yalnız kalan o ve her eve geldiğimde ona bir zarar geldi mi endişesi beni de nerdeyse akıl hastası yapacak. Diyeceksiniz ki ablan tedavi olmuyor mu oluyor ama nedense devletin herhangi bir politikasının olmaması ve hastanelerde ki doktorların inanılmaz vyrdumduymazlığı yüzünden tedavi olmuş olmamış bir fark yok. Dışarda herkese karşı iyi olan hatta insanların hasta olduğuna inanmadığı ablam bütün öfkesini evde bizlere yöneltiyor ve bunu 24 saat bu hastalarla yaşamamış olan doktorlara anlatabilmek mümkün değil. Burada birilerini şikayet etmiş gibi oldum ama amacım bu değildi şu anda o kadar öfkeliyim ki yazıyı yazarken buraya geldi konu. Kısaca herkese MERHABA...
edding
Gedikli Üye
Gedikli Üye
Puanlar : 533

Herkese merhaba Empty Geri: Herkese merhaba

14/04/11, 12:52 pm
.....

En son edding tarafından 16/07/15, 11:34 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
gülcan
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 2

19/04/13, 09:35 pm
Sizi anlıyorum gobbo benim ablam da aynı 71 yasında annemle kalıyor ve işin kötüsü tedaviye yanaşmıyor hepimizin hayatını mahvediyor hiçbirimizin huzuru yok en son valiliğe gidip yardım istedik doktora ---ürmek için bir çözüm bulamıyoruz annem benden önce ölse de geriye kalmasa diye dua ediyo bazen basına kötü şeyler gelmesinden korkuyo
gülcan
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 2

26/04/13, 12:31 pm
Paylaşmak istediğim bişey daha var ablam sürekli evden birşeyleri saklıyo ya da çöpe atıyo havlu, bıçak .yumuta aklınıza gelen herşey olabiliu attiğı şeyler tam biçak lazım bulamıyosun 2saat sonra yine yerine koyuyo bu davranışlarıyla bizi çok üzüyo engel olamıyoruz
Misafir
Misafir

26/04/13, 07:22 pm
Ne zor durumda olan insanlar var; Allah yardımcınız olsun
hosgeldim
Yeni Üye
Yeni Üye
Puanlar : 8

26/04/13, 11:54 pm
tedavi gordugu haldemi boyle eminmisiniz ilac kullandigina yada yeterli dozajda veya uygun ilaclari kullandiginda..bakin ben suan hastanedeyim iki kere kontrolu kaybeder gibi oldum bir kisiyi nerdeyse geberetecektim psikoz aninda...sonra bagirma ofke nobetleri vardi... ama psikozdaydim... suan elh iyiyim... ve bu tarz --- yok.. onun kafasindakileri okuyamadiginiz icin oda soylemedigi icin bu tur seyler yasaniyor...lutfen mumkunse hastaneye yatirin ilac dozaji ve degisimi icin mucadele edin... butun bunlar gececektir
hosgeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

26/04/13, 11:55 pm
yani ablaniz psikozda demek istiyorum
hosgeldim
Yeni Üye
Yeni Üye

27/04/13, 12:07 am
hem annenizin deyimini hic begenmedim.. o suan hasta elbette kendi islerini kendi ayaklari uzerinde durma sansi var... sorun sizde.. bicak atiyor belliki korkuyor paronyag yapiyooooooor...sorun bu ailede malasef bi hasteneye yatirmak uygun tedaviyi almak yerine hasta hasta kahir cekiyoruz diye hayiflaniyorsunuz.. o tam derin psikozda sinirda felan deil... oyuzden kafasindakilerini soylemiyor size ...elbette iyilesecektir... belki coluk cocuk sahibi olacaktir... siz yetrli ilgiyi alakayi ve yatirimi yapinnnn lutfen.....ve bedua yerine dua edin iyilesmesi icin ve bu isler sabir isidir unutmayin