- drumslifeAcemi Üye
Puanlar : 37
malulen emekli olabilirmiyim?
11/06/10, 03:52 am
2 senedir rahatsızım ama 2009 ağustos ayında şizofreni tanısıyla hastanede yattım,işyerine gitmekten çok çekiniyorum.çalışamıyorum.12 senedir çalışmaktayım,beni işten atmalarından korkuyorum.nasıl malul olurum?saygılar...
- timuçinUsta Üye
Puanlar : 973
Geri: malulen emekli olabilirmiyim?
23/06/10, 01:54 pm
.
- lailaGedikli Üye
Puanlar : 225
Geri: malulen emekli olabilirmiyim?
27/06/10, 11:38 pm
Çevremden duyduğum kadarıyla; ssk primin iyi... fakat en az %60 oranla emekli olunabilir...
ilk önce iş yerin senin çalışamıyor durumda olduğunu bildiren bir yazı veriyo eline... sonra bu yazı ile birlikte İl deftardarlığı vergidairesi başkanlığına başvuruyorsun.. Vergiden muafiyet için... ( sgk'lı çalıştığın belge - iş yerinden aldığın o yazı ve de hastalığının tanısını belirten rapor ile birlikte gideceksin vergi dairesi başkanlığına )... Onlar seni Hastalığınla ilgili branşta olan bir hastaneye gönderecekler. O hastane sana gün verecek ve oradan aldığın heyet raporu senin hastalığnın %'lik oranını bildiren malüllük raporun oluyor...
bundan sonrası kolay zaten
- tamteşekküllü devlet hastanesinden aldığın hastalığını bildiren rapor
- ssk'lı çalıştığına dair belgelerin
- ve iş yerinden çalışmayacağına dair aldığın yazı ile ssk ihtiyarlık müdürlüğüne gidip müracaat ediyorsun bu kadar....
benim bildiği bu fakat bu konuyla ilgili en iyi bilgiyi, herhangi bir mali müşavir bürolarından alabilirisin..
ilk önce iş yerin senin çalışamıyor durumda olduğunu bildiren bir yazı veriyo eline... sonra bu yazı ile birlikte İl deftardarlığı vergidairesi başkanlığına başvuruyorsun.. Vergiden muafiyet için... ( sgk'lı çalıştığın belge - iş yerinden aldığın o yazı ve de hastalığının tanısını belirten rapor ile birlikte gideceksin vergi dairesi başkanlığına )... Onlar seni Hastalığınla ilgili branşta olan bir hastaneye gönderecekler. O hastane sana gün verecek ve oradan aldığın heyet raporu senin hastalığnın %'lik oranını bildiren malüllük raporun oluyor...
bundan sonrası kolay zaten
- tamteşekküllü devlet hastanesinden aldığın hastalığını bildiren rapor
- ssk'lı çalıştığına dair belgelerin
- ve iş yerinden çalışmayacağına dair aldığın yazı ile ssk ihtiyarlık müdürlüğüne gidip müracaat ediyorsun bu kadar....
benim bildiği bu fakat bu konuyla ilgili en iyi bilgiyi, herhangi bir mali müşavir bürolarından alabilirisin..